back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή άλλοι 7 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (μία φορά εμφάνιση το μήνα σε ΑΤ) αφέθηκε ένας 20χρονος κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι είναι πρόσωπα τα οποία αναγνώρισε η 12χρονη στην τελευταία, έκτη κατά σειρά, κατάθεσης της και τα οποία προέρχονται από τη γειτονιά της ανήλικης, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες του ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν διαπράξει τα αδικήματα που κατά περίπτωση τους αποδίδονται των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας. Οι ισχυρισμοί των επτά δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και οι κατηγορούμενοι πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση αυτή, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την απολογία συνολικά 22 κατηγορουμένων, οι περισσότεροι από τους οποίους με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέας έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή. Μεταξύ αυτών μάλιστα βρίσκεται και η μητέρα της ανήλικης παρά το γεγονός ότι και η ίδια αρνείται την ποινική της εμπλκοκή στην υπόθεση αλλά και το παιδί δεν έχει καταθέσει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό εκείνη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πρώτη δικογραφία παίρνει το δρόμο για το δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν με βούλευμά τους για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο, ενώ ο δεύτερος ανακριτικός κύκλος είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η λύση αυτή προκρίθηκε, όπως όλα δείχνουν, προκειμένου να προχωρήσει η πρώτη υπόθεση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποφυλάκισης των κατηγορουμένων λόγω λήξης 18μήνου , που είναι και το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τους κατηγορούμενους.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα