back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τρίτη ημέρα εξετάσεων η σημερινή για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι πλέον εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας. Ειδικότερα σήμερα εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο» έθεσε προς τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Εμείς ζητούμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, για σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές», τόνισε μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Άσκησε σκληρή κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έπαιρνε ένα Νόμπελ, θα ήταν το «Νόμπελ του οικονομικού λαϊκισμού» και το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε το «Νόμπελ της οικονομικής ασυναρτησίας».

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αύξηση μισθών και μείωση τιμών για να αντέξει η μεσαία τάξη και ο εργαζόμενος», τόνισε χθες από τη Σίνδο ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα φορολογηθεί ο πλούτος και όχι οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι. Διερωτήθηκε τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς η Κομισιόν λέει μέχρι τέλος του 2023 τα pass και τα επιδόματα.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Περιοδεία Μητσοτάκη σήμερα σε Κεραμωτη , Θασο και Δραμα

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην προγραμματική εκδήλωση του κόμματος «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους»στις 19:30 στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι την Καλλιθέα

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο Άργος και το Ναύπλιο θα περιοδεύσει σήμερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης, στον τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν τον οποίο τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τριάντα ένας παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες στη Θεσπρωτία, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου αλλοδαπού, που τους μετέφερε με φορτηγό προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Συνελήφθησαν ένας Αλβανός και μία Ελληνίδα, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί της μεταφοράς.

Στενεύουν χρονικά τα περιθώρια, καθώς απομένουν μόλις 23 ημέρες προκειμένου να υπαχθούν, όσοι οφειλέτες σε Δήμους το επιθυμούν, στη νέα ρύθμιση των 36-72 μηνιαίων δόσεων για πρόσφατα ληξιπρόθεσμα χρέη ή εφόσον το επιθυμούν να αναβιώσουν την παλαιά ρύθμιση, έως 100 μηνιαίων δόσεων που απώλεσαν έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Κύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις διακρίσεων με στόχο τη μοριοδότηση αθλητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και για να ανέβουν κάποιοι άλλοι στην προπονητική βαθμίδα εξιχνίασαν οι αρχές. Σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας από 47 εως 53 ετών.

Τη σύλληψη ενός «διαβόητου απατεώνα που ξέπλενε βρώμικο χρήμα, για λογαριασμό των μεγαλύτερων εγκληματιών του κόσμου», στη Γλυφάδα ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ που συνεργάστηκε με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές. Πρόκειται για 52χρονο Έλληνα υπήκοο, αλβανικής καταγωγής, που είχε ηγετικό ρόλο και αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Υπολογίζεται ότι για περίπου δέκα μήνες το κύκλωμα διακίνησε ποσά της τάξεως των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα η συνάντηση εργοδοτών-εργαζομένων για τη νέα σύμβαση εργασίας στον επισιστισμό, η οποία αφορά σε περίπου 350.000 εργαζόμενους.

Τρίωρες στάσεις εργασίας έως και 15 Ιουνίου της ΟΛΜΕ που αντιδρά στην ατομική αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πληροφορίες που δείχνουν τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη που προκάλεσε την την καταστροφή ενός μεγάλου φράγματος στη Χερσώνα της Ουκρανίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα