12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 189,3 δις ευρώ για το 2024 πρόετεινε σήμερα η Κομισιόν. Ο προϋπολογισμός θα συμπληρωθεί με εκτιμώμενο ποσό ύψους 113 δισ. ευρώ υπό μορφή πληρωμών για επιχορηγήσεις στο πλαίσιο του NextGenerationEU, του μέσου ανάκαμψης της ΕΕ μετά την πανδημία. Οι πράσινες και οι ψηφιακές δαπάνες θα εξακολουθήσουν να αποτελούν προτεραιότητα, με σκοπό να καταστεί η Ευρώπη πιο ανθεκτική και να προετοιμαστεί καλύτερα για το μέλλον.

Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,2% το 2023 και 1,9% το 2024 προβλέπει ο ΟΟΣΑ, στην εξαμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 2,1% σημείωσε το ΑΕΠ το α’ τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ σε σχέση με το δ’ τρίμηνο πέρυσι κατεγράφη μείωση 0,1%.

mε τη συνεργασία των τουρκικών Αρχών απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους μετανάστες από τη νησίδα του Έβρου, δήλωσεο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης. “Πήραμε πολλά μέτρα τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα ξαναζήσουμε το 2020”, πρόσθεσε ο κ. Λαλούσης. Σημειώνεται ότι από χθες έγινε γνωστό μέσω ΜΚΟ ότι περίπου 330 μετανάστες βρίσκονταν σε νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου.

Σάλος, οργή και θλίψη για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου και του βρέφους της στη Νέα Μάκρη. Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, και τον εντοπισμό των υπευθύνων διέταξε ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος. Από το ΕΚΑΒ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διαχείριση του περιστατικού, η οποία έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και το πόρισμά της αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Ένορκη Διοικητική Εξέταση και για το εάν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού από το Κέντρο Ύγείας Νέας Μάκρης.

Διερευνώνται οι συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών και οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ανακοίνωσε το υπ Υγείας. Αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ. Το περισταστικό αυτό έρχεται δύο 24ωρα μετά τον θάνατο της 68χρονης στην Κω, ενώ μεταφέρετο στο Κέντρο Υγείας σε καρότσα αγροτικού αυτοκίνητο, καθώς δεν ήταν διαθέσιμο το ασθενοφόρο του νησιού.

Για προσωπικό στοίχημα και πρώτη προεραιότητα της αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έκανε λόγο από τη Θάσο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ”, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Για “τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό” λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. “Διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ, με τις πολύωρες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους άνθρωπο”, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ που επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων, ενώ η Αττική συνολικά θα έπρεπε να είχε 110 οχήματα διαθέσιμα για να καλύπτει τις ανάγκες, αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα οχήματα είναι λιγότερα από 50. Αντίστοιχα για μεγάλες ελλείψεις κάνουν λόγο και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Στις προεκλογικές κινήσεις των πολιτικών αρχηγών: “Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θάσο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι θα δώσουν στη Ν.Δ. και υψηλότερα ποσοστά. “Εμείς”, πρόσθεσε, “είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται τελικά δίκαια σε όλες και σε όλους”. Στις 7:30 ομιλία του στη Δράμα.

“Να μην αφήσουμε κανέναν έξω απ’ το βλέμμα μας”, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ,στη συνάντησή του νωρίτερα στην πλατεία Κυψέλης με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου του κόμματος για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Στις 7:30 το βράδυ θα μιλήσει στην προγραμματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με τίτλο: “Ελλάδα 2027: 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους”. Πρόκειται για την πρώτη από τις θεματικές εκδηλώσεις του κόμματος (ακολουθούν για την Υγεία, την Παιδεία, την Προστασία της πρώτης κατοικίας).

Την Καλλιθέα επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νϊκος Ανδρουλάκης. Απόψε στις 11:15 παραχωρεί συνέντευξη στο KONTRA CHANNEL. Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε Άργος και Ναύπλιο σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων, από την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, στις 5:00 το απόγευμα έως την Κυριακή, 11 του μήνα, για όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα, 5 Ιουνίου.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Έως και 100 άνθρωποι έγκλωβισμένοι στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Νόβα Καχόβκα και χιλιάδες άγρια ζώα νεκρά μετά την κατάρρευση του φράγματος στη νότια Ουκρανία. Περισσότεροι άνω από 2.700 έχουν απομακρυνθεί από πλημμυρισμένες περιοχές. Με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι επικοινώνησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφή του φράγματος Νόβα Καχόβκα, καθώς και για τη συμφωνία για τα σιτηρά. Ο Ερντογάν πρότεινε στον Ζελένσκι τη σύσταση διερευνητικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον ΟΗΕ και την Τουρκία σχετικά με την έκρηξη στο φράγμα.

Πολιτισμός: Η Έλενα Κυρκιλή & η Ελιάννα Προκοπίου παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά στην γκαλερί «Ευριπίδης». Η Μαρία Βασιλοπούλου έχει τις λεπτομέρειες …

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι, αύριο στην Αττική. Βελτίωση το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα