back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 189,3 δις ευρώ για το 2024 πρότεινε σήμερα η Κομισιόν. Ο προϋπολογισμός θα συμπληρωθεί με εκτιμώμενο ποσό ύψους 113 δισ. ευρώ υπό μορφή πληρωμών για επιχορηγήσεις του μέσου ανάκαμψης της ΕΕ μετά την πανδημία.

Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,2% το 2023 και 1,9% το 2024 προβλέπει ο ΟΟΣΑ, στην εξαμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση 2,1% σημείωσε το ΑΕΠ το α’ τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Με τη συνεργασία των τουρκικών Αρχών απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από περίπου 330 μετανάστες από τη νησίδα του ποταμού Έβρου, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης. “Πήραμε πολλά μέτρα τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα ξαναζήσουμε το 2020”, πρόσθεσε.

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, και τον εντοπισμό των υπευθύνων διέταξε ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος για το θάνατο της 19χρονης εγκύου και του βρέφους της στη Νέα Μάκρη. ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.
Διερευνώνται οι συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών και οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ανακοίνωσε το υπ Υγείας.

Για προσωπικό στοίχημα και πρώτη προεραιότητα της αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έκανε λόγο από τη Θάσο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ”, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Για “τραγικά αποτελέσματα λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. “Διαπιστώνονται για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ που επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Στις προεκλογικές κινήσεις των πολιτικών αρχηγών:

“Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θάσο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι θα δώσουν στη Ν.Δ. και υψηλότερα ποσοστά. Στις 7:30 η ομιλία του κου Μητσοτάκη στη Δράμα.

…”Να μην αφήσουμε κανέναν έξω απ’ το βλέμμα μας”, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ,στη συνάντησή του στην πλατεία Κυψέλης με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. Στις 7:30 το βράδυ θα μιλήσει στην προγραμματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με τίτλο: “Ελλάδα 2027: 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους”.

Δε μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο γιατί επενδύει ξανά στο φόβο υπογράμμισε από την επίσκεψή του στην Καλλιθέα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 11:15 απόψε παραχωρεί συνέντευξη στο KONTRA CHANNEL. Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις οκτώ θα μιλήσει σε συγκέντρωση Εργατοϋπαλλήλων, των Κλαδικών Οργανώσεων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά η καρέκλα του πρωθυπουργού. Εκβιάζει τον Ελληνικό λαό για τρίτες εκλογές. 25 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμά του αυτός και η αλαζονεία του και όλη η Νέα Δημοκρατία τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά τις επισκέψεις του σε Άργος και Ναύπλιο.

Τον εγκλεισμό της για 8 έτη σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων αποφάσισε το δικαστήριο για την 18χρονη, η οποία πριν από έξι μήνες είχε σκοτώσει με πολλαπλές μαχαιριές στο Μαρούσι 22χρονη φίλη της.

Πέθανε σε ηλίκία 93 ετών ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος. Γεννήθηκε στο Κοπανάκι Μεσσηνίας την 1 Οκτωβρίου 1931 και μαθήτευσε από ηλικία 15 ετών δίπλα στον καραγκιοζοπαίκτη Βασίλη Φιλντισάκο. Επί 16 συνεχόμενα χρόνια ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και συλλέκτης του Θεάτρου Σκιών με μεγάλη συλλογή από φιγούρες και σκηνικά από όλους τους καραγκιοζοπαίκτες. Είχε δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό και για 10 χρόνια έπαιζε στην ΕΡΤ2, τις ιστορίες του Καραγκιόζη, μέσα από την εκπομπή του «Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη».

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ φέρουν την ευθύνη για την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα, δήλωσε στενός συνεργάτης του Πούτιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ είπε ότι αυτές οι χώρες συντονίζουν την Ουκρανία και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τους βομβαρδισμούς. Την ίδια ώρα, το Κίεβο και η Μόσχα συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται, ενώ ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν και τον Ζελένσκι τη σύσταση «διεθνούς επιτροπής έρευνας».

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι, αύριο στην Αττική. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα