back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, και τον εντοπισμό των υπευθύνων διέταξε ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος για το θάνατο της 19χρονης εγκύου και του βρέφους της στη Νέα Μάκρη. ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με το υπ. Υγείας διερευνώνται οι συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών και οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Για προσωπικό στοίχημα και πρώτη προεραιότητα της αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας έκανε λόγο από τη Θάσο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Για «τραγικά αποτελέσματα λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο ΕΣΥ», μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. «Διαπιστώνονται για ακόμη μια φορά οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ό,τι έχει να κάνει με το ΕΚΑΒ» τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ που επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Παράσταση διαμαρτυρίας για αύριο στις 7 και μισή το απόγευμα έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.

Από 815 έως 1.017 ευρώ θα κυμαίνονται στο εξής οι βασικοί μισθοί για περίπου 350.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων, συμφώνησαν για αυξήσεις ύψους 10,5% σε βάθος διετίας. Βασική παράμετρος της νέας σύμβασης, αποτελεί η υποχρέωση καταβολής πρόσθετης αμοιβής, αλλά και ενσήμου, κατά την έκτη ημέρα εργασίας, ενώ προβλέπεται η απασχόληση κατά την έβδομη ημέρα της εβδομάδας, με προσαύξηση 20% επί του ωρομισθίου.

Αν η έβδομη ημέρα εργασίας συμπίπτει με την Κυριακή, τότε θα καταβάλλεται και το πρόσθετο 75% επί της ημερήσιας αμοιβής.

Ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ ύψους 189,3 δισ. ευρώ για το 2024 πρότεινε σήμερα η Κομισιόν. Ο προϋπολογισμός θα συμπληρωθεί με εκτιμώμενο ποσό ύψους 113 δισ. ευρώ υπό μορφή πληρωμών για επιχορηγήσεις του μέσου ανάκαμψης της ΕΕ μετά την πανδημία.

Στις προεκλογικές κινήσεις των πολιτικών αρχηγών:

Στις 7 και μισή η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δράμα.
Σε μισή ώρα η προγραμματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με τίτλο: «Ελλάδα 2027: 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους».

Συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στις 11:15 το βράδυ στο KONTRA CHANNEL.

Στις 8 ομιλία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε συγκέντρωση Εργατοϋπαλλήλων, των Κλαδικών Οργανώσεων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην περιοχή.

Σε Άργος και Ναύπλιο περιόδευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε Κατάστημα Κράτησης Νέων οδηγείται για τα επόμενα 8 χρόνια η 18χρονη η οποία πριν από έξι μήνες είχε σκοτώσει με πολλαπλές μαχαιριές την 22χρονη φίλη της, στο Μαρούσι.

Περισσότερες από 86.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και πάνω από 71.000 έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος «Dentist Pass», του οποίου η πλατφόρμα λειτουργίας άνοιξε στις 24 Μαΐου. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα ύψους 40 ευρώ ανά ωφελούμενο παιδί.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Θανάσης Σπυρόπουλος, ο οποίος διετέλεσε επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, ενώ υπήρξε και συλλέκτης με μεγάλη συλλογή από φιγούρες και σκηνικά από όλους τους καραγκιοζοπαίκτες. «Τον αποχαιρετούμε με εκτίμηση στην προσφορά του σε ένα καλλιτεχνικό είδος, ιδιαίτερα σημαντικό για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, το οποίο επηρέασε πολλούς άλλους καλλιτέχνες και υπήρξε πάντοτε συνυφασμένο με τη χαρά και το γέλιο», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπ. Πολιτισμού Γιώργος Κουμεντάκης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε η Μόσχα την ανατίναξη του αγωγού μεταφοράς αμμωνίας που συνδέει τη ρωσική πόλη Τολιάτι με το λιμάνι της Οδησού και κατηγόρησε ως υπαίτιο το Κίεβο. Ο αγωγός επέτρεπε στη Ρωσία να εξάγει περισσότερο από 2,5 εκ. τόνους αμμωνίας τον χρόνο και η επαναλειτουργία του αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία σχετικά με τα ουκρανικά σιτηρά. Για πλήγμα στις προσπάθειες του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας μιλά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Πράγα λίγες ώρες πριν τον τελικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, αφού οπαδοί της Φιορεντίνα συγκρούστηκαν με αυτούς της Γουέστ Χαμ. Η αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις χούλιγκανς και πολλές προσαγωγές.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι, αύριο στην Αττική. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα