back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο του κόμματός του για την οικονομία σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

«Σε αυτές τις εκλογές δεν αποφασίζουμε απλώς για το ποιος θα είναι νικητής και ποιος θα είναι ηττημένος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: « Αποφασίζουμε για το ποιος και πως θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Αποφασίζουμε για το μέλλον».

Έθεσε το ερώτημα «πώς θέλουμε άραγε να είναι η χώρα μας το 2027;» για να απαντήσει: «Η εικόνα που έρχεται στο δικό μου μυαλό είναι αυτή μιας χώρας και μιας κοινωνίας δημοκρατίας και ισότητας. Σε μια χώρα όπου οι συμπολίτες μας δεν θα πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού, γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Σε μια χώρα και μια κοινωνία που θα φροντίζει τους ανθρώπους της».

Όπως είπε οι στόχοι αυτοί είναι ρεαλιστικοί υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστεί η πορεία της τελευταίας τετραετίας.

“Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θάσο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι θα δώσουν στη Ν.Δ. και υψηλότερα ποσοστά. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά απόψε στη Δράμα.

Δε μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο γιατί επενδύει ξανά στο φόβο υπογράμμισε από την επίσκεψή του στην Καλλιθέα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 11.15 παραχωρεί συνέντευξη στο KONTRA CHANNEL.

«Το ΚΚΕ δεν περιμένει καν τις εκλογές για να ξεκινήσει την μαχητική αντιπολίτευση, αφού είναι ήδη κάθε μέρα στους δρόμους», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση εργατοϋπαλλήλων στην Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, «τώρα χρειάζεται ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στην συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι».

«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά η καρέκλα του πρωθυπουργού. 25 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμά του αυτός και η αλαζονεία του και όλη η ΝΔ» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε το Άργος και το Ναύπλιο.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου της 19χρονης εγκύου και του βρέφους της στη Νέα Μάκρη. Παράλληλα, διατάχθηκαν ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και από το ΕΚΑΒ προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, σύμφωνα με το υπ. Υγείας.

Εντός του καλοκαιριού θα εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για επικουρικές και εφάπαξ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΦΚΑ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι εκκρεμείς αιτήσεις αγγίζουν τις 151.000.

Σύλληψη τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών για επίθεση σε βάρος μιας 17χρονης κι ενός 15χρονου χθες στην παραλία Φρεαττύδας στον Πειραιά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρας προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, απόπειρας ληστείας, απόπειρας κλοπής, παράνομης κατακράτησης, απειλής, σωματικής βλάβη και παράνομης κατακράτησης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγελία Πειραιά.

Στη διεθνή επικαιρότητα: «Σοκαρισμένος» από την «αποτυχία» των Ηνωμένων Εθνών και του Ερυθρού Σταυρού να παράσχουν βοήθεια στη χώρα του, μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα, δηλώνει ο Ζελένσκι. Υποστήριξε επίσης ότι Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν από μακριά, ενώ είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες διάσωσης. Το ίδιο υποστήριξε και ο πρωθυπουργός της χώρας Ντένις Σμίχαλ.

Περισσότερες από δώδεκα Πολιτείες της Αμερικής τέθηκαν σήμερα σε συναγερμό, καθώς ο καπνός από τις εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά μεταφέρεται με τον άνεμο νοτιότερα. Στελέχη των υπηρεσιών Υγείας από το Βερμόντ μέχρι τη Νότια Καρολίνα, στην Ανατολική Ακτή, αλλά και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες κάλεσαν εκατομμύρια κατοίκους να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν στο ύπαιθρο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο νότια της Ιάβας στην Ινδονησία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι, προβλέπονται γι αύριο στην Αττική. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα