back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επικυρώσουμε το μήνυμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Δράμα.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε πολίτες που ψήφισαν μικρότερα κόμματα τα οποία τοποθετούνται εκ δεξιών της ΝΔ, λέγοντας ότι «ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με αποτελέσματα».

Πρόσθεσε δε ότι «σε όσους επιδιώκουν να «φυλακίσουν» την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής».

Ανέδειξε εκ νέου το ζήτημα των φόρων υποστηρίζοντας ότι “η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, αποκαλύπτει σιγά-σιγά την κρυφή της ατζέντα για το πώς σκέφτεται να ξαναυξήσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη”, ενώ υπογράμμισε ότι στη ΝΔ “δεν έχουμε κρυφές εκπλήξεις, ούτε κρυφές ατζέντες αύξησης των φόρων”. “Οι φόροι μόνο θα μειώνονται με τη ΝΔ, όπως μειώθηκαν εδώ και μια τετραετία”, πρόσθεσε.

Mε τη φράση σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας και οι ζωές μας ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε-στο Θέατρο Ρεματιάς- το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά μεταξύ άλλων την αύξηση των εισοδημάτων, την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την άμβλυνση των ανισοτήτων.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας τα επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους είναι μεταξύ άλλων ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, ενίσχυση του εισοδήματος, δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και εγγύηση για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δε μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο γιατί επενδύει ξανά στο φόβο υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος την Καλλιθέα.

«Το ΚΚΕ δεν περιμένει καν τις εκλογές για να ξεκινήσει την μαχητική αντιπολίτευση, αφού είναι ήδη κάθε μέρα στους δρόμους», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση εργατοϋπαλλήλων στην Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, «τώρα χρειάζεται ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στην συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι».

«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά η καρέκλα του πρωθυπουργού. 25 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμά του αυτός και η αλαζονεία του και όλη η ΝΔ» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος που επισκέφθηκε το Άργος και το Ναύπλιο.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου της 19χρονης εγκύου και του βρέφους της στη Νέα Μάκρη. Παράλληλα, διατάχθηκαν ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και από το ΕΚΑΒ προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, σύμφωνα με το υπ. Υγείας.

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για την Ακρόπολη και την εντάσσει στις «επείγουσες» περιπτώσεις μνημείων που απειλούνται με καταστροφή, μετά το τσιμέντωμα επί υπουργίας Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η έκθεση η οποία αφιερώνει 7 σελίδες για την Ακρόπολη, μεταξύ άλλων τονίζει ότι η UNESCO φέρει επίσης ευθύνες για την εικόνα που υπάρχει σήμερα στην Ακρόπολη, και ζητά να σταματήσει αμέσως κάθε δραστηριότητα στον χώρο μέχρι η επιτροπή λάβει απόφαση σχετικά με τις υλοποιούμενες και προγραμματισμένες εργασίες.

Στη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας προχώρησε η Meta μητρική εταιρία των Facebook και Instagram, με στόχο να διερευνήσει πώς η εφαρμογή Instagram διευκολύνει τη διάδοση και την πώληση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Προηγήθηκε έκθεση του Παρατηρητηρίου Διαδικτύου του Στάνφορντ, η οποία διαπίστωσε ότι μεγάλα δίκτυα λογαριασμών, που φαίνονταν να λειτουργούν από ανηλίκους, «ανέβαζαν ανοιχτά προς πώληση ερασιτεχνικό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών». Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συναλλασσόμενοι συνδέονταν μέσω της λειτουργίας άμεσων μηνυμάτων του Instagram, οι αλγόριθμοι συστάσεων του οποίου έκαναν πιο αποτελεσματικές τις διαφημίσεις του παράνομου υλικού.

Τουλάχιστον 5.900 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες ζώνες, μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα, στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές και οι ρωσικές κατοχικές αρχές, που ελέγχουν αντίστοιχα την αριστερή και τη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Η καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος, για την οποία αλληλοκατηγορούνται Μόσχα και Κίεβο, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πόλεις και χωριά και από τις δύο πλευρές του ποταμού.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Χερσώνας Βλαντίμιρ Σάλντο ανέφερε ότι οι πληγέντες θα φιλοξενηθούν σε προσωρινά κέντρα διαμονής, ενώ η άντληση των υδάτων θα ξεκινήσει από αύριο.

ΚΑΙΡΟΣ

 

Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές εως το μεσημέρι προβλέπονται για αύριο στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

23 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα