back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την κατεπείγουσα αποστολή βοήθειας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Ουκρανίας, μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.  «Η Γαλλία καταδικάζει αυτήν την ειδεχθή πράξη που θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό», ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών θα στείλει άμεσα στην Ουκρανία ένα πρώτο φορτίο με δέκα τόνους προϊόντων υγιεινής, φίλτρα νερού και μια φορητή δεξαμενή.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 5.900 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες ζώνες, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις ουκρανικές και τις ρωσικές κατοχικές αρχές, που ελέγχουν αντίστοιχα την αριστερή και τη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Η καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος, για την οποία αλληλοκατηγορούνται Μόσχα και Κίεβο, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πόλεις και χωριά και από τις δύο πλευρές του ποταμού. Στο νερό βυθίστηκαν και ολόκληρες συνοικίες της περιφερειακής πρωτεύουσας, της Χερσώνας.

«Πρέπει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επικυρώσουμε το μήνυμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στην Δράμα. Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε πολίτες που ψήφισαν μικρότερα κόμματα τα οποία τοποθετούνται εκ δεξιών της ΝΔ, λέγοντας ότι «ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με αποτελέσματα». Ανέδειξε εκ νέου το ζήτημα των φόρων υποστηρίζοντας ότι “η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, αποκαλύπτει σιγά-σιγά την κρυφή της ατζέντα για το πώς σκέφτεται να ξαναυξήσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη”, ενώ υπογράμμισε ότι στη ΝΔ “δεν έχουμε κρυφές εκπλήξεις, ούτε κρυφές ατζέντες αύξησης των φόρων”. “Οι φόροι μόνο θα μειώνονται με τη ΝΔ, όπως μειώθηκαν εδώ και μια τετραετία”, πρόσθεσε.

Mε τη φράση σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας και οι ζωές μας, ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε απόψε στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα του 2027. Όπως είπε πρόκειται για ένα σχέδιο μέσα από επτά βήματα που θα διαμορφώσουν τις συνθήκες μιας δίκαιης κοινωνίας με ευημερία για όλους τους πολίτες. Μεταξύ άλλων προβλέπει την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, την ενίσχυση του εισοδήματος, το δικαίωμα στην εργασία, τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, καθώς και την εγγύηση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή στέγη και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίζει τους εκβιασμούς και να λέει ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο γιατί επενδύει ξανά στο φόβο υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος την Καλλιθέα.

«Το ΚΚΕ δεν περιμένει καν τις εκλογές για να ξεκινήσει την μαχητική αντιπολίτευση, αφού είναι ήδη κάθε μέρα στους δρόμους», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση εργατοϋπαλλήλων στην Θεσσαλονίκη.

«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά η καρέκλα του πρωθυπουργού. 25 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμά του αυτός και η αλαζονεία του και όλη η ΝΔ» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος που επισκέφθηκε το Άργος και το Ναύπλιο.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου της 19χρονης εγκύου και του βρέφους της στη Νέα Μάκρη. Παράλληλα, διατάχθηκαν ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και από το ΕΚΑΒ προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, σύμφωνα με το υπ. Υγείας. 

Καμπανάκι κινδύνου από το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για την Ακρόπολη την οποία εντάσσει σε μια λίστα με τις 45 «επείγουσες» περιπτώσεις μνημείων που απειλούνται από υπερτουρισμό, κλιματική αλλαγή ή απόλυτη καταστροφή από κυβερνητικά έργα. Η έκθεση η οποία αφιερώνει 7 σελίδες για την Ακρόπολη, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι η UNESCO φέρει ευθύνες για την εικόνα που υπάρχει σήμερα στην Ακρόπολη, και ζητά να σταματήσει αμέσως κάθε δραστηριότητα στον χώρο μέχρι η επιτροπή λάβει απόφαση σχετικά με τις υλοποιούμενες και προγραμματισμένες εργασίες.

Το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο στο Λουξεμβούργο. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στην παράτυπη μετανάστευση, και στα μέτρα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Παράλληλα, θα διερευνηθεί η συνεργασία με εξωτερικούς εταίρους για τη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων. 

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές έως το μεσημέρι προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

24 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα