back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δέσμευση Μπορέλ στο Νίκο Παπανδρέου για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη

Διαβάστε επίσης

Το θέμα Μπελέρη έθεσε ο Νίκος Παπανδρέου στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Josep Borrell. Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία συμμετείχε και ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ, Νίκος Παπανδρέου, του έθεσε το θέμα σύλληψης και προφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Ο κ. Παπανδρέου αφού ενημέρωσε τον κ. Μπορέλ για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης του κ. Μπελέρη ζήτησε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την γρήγορη αποφυλάκιση του Δημάρχου της Χειμάρρας.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η παρατεταμένη προσωποκράτηση του κ.Μπελέρη δεν συνάδει με το Κράτος Δικαίου. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αλβανίας – Ελλάδας αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν βοηθούν καθόλου τις διαδικασίες της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.

Πρέπει να προστατεύσουμε τόνισε τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Στην απάντησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος Josep Borrell δεσμεύτηκε ότι μετά την ενημέρωσή του από τον κ. Παπανδρέου θα διερευνήσει το θέμα και σύντομα θα επανέλθει για να ενημερώσει τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα