back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΦΚΑ: Εντός του καλοκαιριού θα εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Διαβάστε επίσης

Εντός του καλοκαιριού θα εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για επικουρικές και εφάπαξ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο θέμα της απονομής των διεθνών συντάξεων –που είναι υψηλής πολυπλοκότητας- αρχής γενομένης από τη συγκέντρωση όλων των αρμόδιων διευθύνσεων σε ενιαίο χώρο, με στόχο την αισθητή μείωση των εκκρεμοτήτων αυτής της κατηγορίας το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς αιτήσεις ανέρχονται σε περίπου 150.909 για κύριες και επικουρικές, εφάπαξ και συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση, αλλά και διεθνείς συντάξεις.

Εντωμεταξύ, το αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας για ταχεία εκκαθάριση συνταξιοδοτικών αιτημάτων -που συμπυκνώνει την τεχνογνωσία, των σύγχρονων μεθόδων μάνατζμεντ και των νέων ψηφιακών εργαλείων που αναπτύχθηκαν από την Ομάδα Έργου για τις εκκρεμείς συντάξεις- παραδόθηκε σήμερα στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ από τον project manager Μιχάλη Κεφαλογιάννη σε ειδική εκδήλωση στον «Πύργο Ελέγχου», παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου.

Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, στόχος είναι με τον αποτελεσματικό συντονισμό των δράσεων που έχει δρομολογήσει η Ομάδα Έργου –και την αξιοποίηση του νέου μοντέλου ταχείας έκδοσης συντάξεων από όλο το έμψυχο δυναμικό του e-ΕΦΚΑ- να δημιουργηθεί μια σταθερή «γέφυρα», μέχρι την μετάβαση του Φορέα στη νέα εποχή, με την παράδοση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την πλήρη ψηφιοποίηση των αρχείων του e-ΕΦΚΑ.

Το Εγχειρίδιο Λειτουργίας περιγράφει τον «οδικό χάρτη» εργασιών και διαδικασιών που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την Ομάδα Έργου, σε συνδυασμό με τη χρήση των σύγχρονων εργαλείων που αναπτύχθηκαν και τον τρόπο που αυτά συνδυάζονται για την επίτευξη του στόχου της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα