back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η IBA θέλει την πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε επίσης

Η πυγμαχία πρέπει να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA) θα κάνει τα πάντα για να συμβεί αυτό, αλλά το άθλημα θέλει επίσης σεβασμό και δεν θα διοικείται από τρίτους, δήλωσε ο πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρέμλεφ.

Ο Κρέμλεφ είπε στο Reuters σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι οποιαδήποτε απόφαση αποκλεισμού της πυγμαχίας βασίζεται αποκλειστικά σε συναισθήματα εκδίκησης εναντίον της IBA και του Ρώσου προέδρου της, και χωρίς άμεσες διαβουλεύσεις, ήταν «ακόμη χειρότερη από την τρομοκρατία».

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να συζητήσει την κατάσταση των μεταρρυθμίσεων από την IBA και το μέλλον του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θα θέλαμε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και όλα τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου και τα μέλη της ΔΟΕ να γνωρίζουν ότι θέλουμε να είμαστε μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Κρέμλεφ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε αυτό, αλλά δεν θέλουμε να μας υπαγορεύουν και να μας κυβερνούν τρίτα πρόσωπα. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Θα θέλαμε να μας σέβονται».

Η ΔΟΕ ανέστειλε την IBA το 2019 για θέματα διακυβέρνησης, οικονομικών, διαιτησίας και ηθικής και δεν την ενέπλεξε στη διεξαγωγή των αγώνων πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2021.

Έχει ήδη αποκλείσει προσωρινά το άθλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (2028) κι έχει ζητήσει άμεσες μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η IBA δεν έκανε αρκετά.

Σε μια έκθεση της IBA που εστάλη πρόσφατα στη ΔΟΕ, η Ένωση κατηγόρησε το Ολυμπιακό όργανο για αδιαλλαξία και ψευδείς δηλώσεις.

«Θα θέλαμε όλοι να γνωρίζουν ότι η IBA έχει ολοκληρώσει το 95% των συστάσεων», πρόσθεσε ο Κρέμλεφ. «Καθαρίσαμε τα χρέη, εξασφαλίσαμε την οικονομική σταθερότητα…».

Είπε ακόμα ότι η IBA προσφέρει τώρα χρηματικά έπαθλα στα παγκόσμια πρωταθλήματά της, ενώ υποστηρίζει επίσης δεκάδες μικρότερες εθνικές ομοσπονδίες στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο Κρέμλεφ κάλεσε επίσης τη ΔΟΕ να ξεκινήσει άμεσο διάλογο και να μην «μιλάει μέσω ανταποκριτών». Σύμφωνα με την έκθεση της IBA, οι επανειλημμένες προσπάθειες των αξιωματούχων της να συναντηθούν με στελέχη της ΔΟΕ αγνοήθηκαν.

Η ΔΟΕ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την IBA ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Άλλα ζητήματα, όπως η συμφωνία χορηγίας με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, που έκτοτε τερματίστηκε, περιέπλεξαν ακόμη περισσότερο τη θέση της IBA, όταν η Ρωσία έκανε την εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι.

«Είμαστε το σπίτι της πυγμαχίας. Θα θέλαμε η ΔΟΕ να επιτύχει επίσης αυτή την αρχή να γίνει η πατρίδα του Ολυμπιακού κινήματος», δήλωσε ο Κρέμλεφ.

Σημείωσε ότι άλλα προβλήματα, όπως θέματα διαιτησίας και αγώνων, έχουν επιλυθεί και αρνήθηκε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είχε προσθέσει στα προβλήματα της IBA, καθώς η Ένωση είχε ευθύνη έναντι όλων των χωρών-μελών της.

Ο Κρέμλεφ, Ρώσος επιχειρηματίας με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, είπε ότι όσοι επικρίνουν την IBA θα πρέπει να παρακολουθήσουν τουρνουά για να διαπιστώσουν το «υψηλό επίπεδο» οργάνωσης.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είναι επικεφαλής από το 2020, αλλά οι ενέργειες της IBA τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στη δημιουργία μιας αποσχισθείσας ομάδας που ονομάζεται World Boxing, με αρκετές χώρες να έχουν εγκαταλείψει τον οργανισμό του για να ενταχθούν σε αυτήν.

«Θα ήθελα (ορισμένοι αθλητικοί υπεύθυνοι) να ασχοληθούν πλήρως και να συνεργαστούν μαζί μας αφήνοντας να αφήσουν έξω τις προσωπικές φιλοδοξίες», πρόσθεσε ο Κρέμλεφ.

Και συμπλήρωσε: «Αν η πυγμαχία απλώς αποκλειστεί από την οικογένεια των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς διαπραγματεύσεις, συναντήσεις ή συμμετοχή ως παρατηρητές, εάν η απόφαση είναι εκδικητική για να τιμωρηθεί η IBA, είναι ακόμη χειρότερο από την τρομοκρατία».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα