back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Η Φλόριντα επιβεβαιώνει πως μετέφερε μετανάστες αεροπορικώς στην Καλιφόρνια

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν χθες Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οργάνωσαν τη μεταφορά μεταναστών αεροπορικώς από το Τέξας στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα και προχθές Δευτέρα.

Δυο ομάδες μεταναστών έκαναν το ταξίδι «εθελοντικά», ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πολιτείας αυτής των νοτιοανατολικών ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς τους εμπιστεύτηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση Catholic Charities, διευκρίνισαν αξιωματούχοι της Φλόριντας, συνοδεύοντας την ανακοίνωση με βίντεο στο οποίο διακρίνονται μετανάστες χαμογελαστοί, με έγγραφα και στυλό στα χέρια, να διαβεβαιώνουν πως έτυχαν καλής μεταχείρισης.

Υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να είναι υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του 2024, ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις έχει θέσει σε εφαρμογή εδώ και μήνες πολιτική μεταφοράς μεταναστών σε πολιτείες όπου κυβερνούν Δημοκρατικοί, εν είδει διαμαρτυρίας για την πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα που εφαρμόζει ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ανέλαβε πρωτοβουλία τον Σεπτέμβριο του 2022 για τη μεταφορά 48 μεταναστών με αεροσκάφος από το Τέξας στο νησί Μάρθας Βίνγιαρντ, θέρετρο που εκτιμά ιδιαίτερα η αμερικανική υψηλή κοινωνία, στη Μασαχουσέτη (βορειοανατολικά).

Τον Φεβρουάριο, προώθησε νόμο που επιτρέπει στην κυβέρνησή του να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες σε άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που βρίσκονται εκτός Φλόριντας.

Η πρώτη ομάδα μεταναστών, πολιτών της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, αφίχθη την Παρασκευή στο Σακραμέντο, την καλιφορνέζικη πρωτεύουσα, η δεύτερη, κυρίως πολιτών της Βενεζουέλας, προσγειώθηκε προχθές Δευτέρα, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ απείλησε προχθές να προσαγάγει ενώπιον της δικαιοσύνης τον κ. ΝτεΣάντις για «απαγωγή».

«Ρον ΝτεΣάντις, μικρέ, αξιολύπητε άνθρωπε. Εδώ δεν είναι Μάρθας Βίνγιαρντ. Απαγγελία κατηγοριών για απαγωγή;» ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Νιούσομ, παραθέτοντας άρθρο του νόμου για το ποινικό αδίκημα αυτό στην πολιτεία του.

«Για τους προοδευτικούς δημάρχους του Ελ Πάσο (Τέξας) και του Ντένβερ (Κολοράντο), η μετεγκατάσταση ανθρώπων που περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά όταν στέλνει η Φλόριντα παράνομους μετανάστες σε πόλη-καταφύγιο, κατηγορείται άδικα για κράτηση και απαγωγή», αντέτεινε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Φλόριντας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα