12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΙΣΑ: Προσοχή σε διαφήμιση εταιρείας τηλεϊατρικής

Διαβάστε επίσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή αναφορικά με την διαφήμιση και την λειτουργία εταιρείας, αποκλειστικά με την μέθοδο της τηλεϊατρικής και φερόμενη πιστοποίηση από τον ΙΣΑ.

Σε συνέχεια ενημέρωσης και δημοσιευμάτων αναφορικά με την λειτουργία εταιρείας, η οποία εξυπηρετεί ασθενείς με την μέθοδο της τηλεϊατρικής και φέρεται να έχει λάβει πιστοποίηση από τον ΙΣΑ, ο Σύλλογος επισημαίνει τα εξής:

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι:

α. Ιδιωτικά ιατρεία,
β. Ιδιωτικά πολυιατρεία,
γ. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και
δ. Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. του Ν. 4771/2021 προβλέπεται ότι: «Η παρουσία του επιστημονικά υπευθύνου ή του νομίμου αντικαταστάτη του κάθε φορέα ή τμήματος φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποχρεωτική καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του». Ως παρουσία δε, νοείται η φυσική παρουσία, ώστε η εξ αποστάσεως και μάλιστα μόνο η εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών να καθιστά τη λειτουργία του ιατρείου φυσικού ή νομικού προσώπου, μη νόμιμη.

Τέλος, ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει δώσει κανενός είδους πιστοποίηση στην συγκεκριμένη εταιρεία και θα διερευνήσει το ζήτημα, προβαίνοντας στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.

Nίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα