back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα και πρώτη προτεραιότητά μου η αναμόρφωση του ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

«Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται τελικά δίκαια σε όλες και σε όλους», υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θάσο την οποία επισκέφθηκε νωρίτερα.

Όπως είπε, «σε αυτή την κάλπη, συγκρούονται ουσιαστικά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».
«Για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία, το κύριο μέλημα είναι πώς θα «μεγαλώσει η πίτα». Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή. Αυξημένοι φόροι κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν», τόνισε.

«Αυτή η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία, ώστε αυτή η πορεία προκοπής, την οποία έχουμε χαράξει, να μην διακοπεί», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «αυτό τελικά είναι και το πραγματικό ζητούμενο των επόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου, στις οποίες – όπως είπε- «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι πολίτες όχι απλά θα επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν την 21η Μαΐου, αλλά θα μας δώσουν ακόμα υψηλότερα ποσοστά».

«Όμως, όσο ικανοποιημένοι είμαστε για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, άλλο τόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να είμαστε αλαζόνες, ούτε να θεωρήσουμε δεδομένο το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε μεταξύ άλλων πως για τον ίδιο, «η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία».

«Είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην πανδημία. Ξέρουμε τις προκλήσεις, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας. Τα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα με το ΕΚΑΒ, πρέπει να τα διορθώσουμε. Και θα τα διορθώσουμε. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», υπογράμμισε.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλη κρισιμότητα και ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο γι’ αυτό είναι σημαντική «η συνολική κινητοποίηση όλου του κομματικού μας μηχανισμού για τις επόμενες 18 μέρες», ενώ επανέλαβε ότι «την επόμενη μέρα, αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι μία σταθερή, ισχυρή κυβέρνηση που να μπορεί να φέρει εις πέρας τις μεγάλες αλλαγές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «οι αντίπαλοί μας έχουν παραιτηθεί από την ευθύνη της διακυβέρνησης» και «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση», ενώ υποστήριξε ότι οι πολίτες «δεν πρόκειται να πειστούν από οποιαδήποτε απόπειρα οβιδιακής μεταμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ». «Θέλουν να μας πείσουν τώρα, ότι σε τέσσερις εβδομάδες θα αλλάξουν και θα πετύχουν όλα αυτά τα οποία δεν πέτυχαν τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση. Τους ξέρουμε, τους μάθαμε. Ο ελληνικός λαός τους απέρριψε», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα