back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Πολύζου: Η θέση μου στην πολιτική αφορά την κοινωνική αλληλεγγύη, αφορά τον άνθρωπο

Διαβάστε επίσης

«Η θέση μου στην πολιτική αφορά την κοινωνική αλληλεγγύη, αφορά τον άνθρωπο» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η Μαρία Πολύζου, κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Η Μαρία Πολύζου έχει δώσει μαθήματα ζωής, όταν πριν από λίγα χρόνια πάλεψε χωρίς να χάσει την ελπίδα της με τον καρκίνο και όταν βγήκε και μίλησε δημόσια για την κακοποίηση που δέχθηκε σε παιδική ηλικία.

Οι δοκιμασίες, μου έδωσαν την ευκαιρία να βγω πιο δυνατή, να αφήσω πίσω μου το σκοτάδι και να βγω στο φως, τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο πρωθυπουργός με επέλεξε στο Επικρατείας, κυρίως για να δώσουμε μηνύματα και να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους να μην τα παρατάνε και να αγωνίζονται. Για μένα πολιτική σημαίνει προσφορά στον συνάνθρωπο».

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και εάν έχει πετύχει το στόχο του, βοηθώντας στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, η κ. Πολύζου επισήμανε:

«Τον Μάιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” που αφορούσε 1.300.000 γυναίκες για μαστογραφία, υπέρηχο και εξετάσεις από γιατρό. 128.000 γυναίκες πήγαν να κάνουν αυτές τις εξετάσεις και από αυτές οι 7.500 γυναίκες βρέθηκαν σε αυτόν τον προληπτικό έλεγχο να έχουν καρκίνο, ή να έχουν προδιάθεση για να τους εμφανιστεί καρκίνος του μαστού και δεν το γνώριζαν. Καταλαβαίνεται λοιπόν, ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα