back to top
29.1 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

29.1 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ο Μητσοτάκης κλιμακώνει την προεκλογική ρητορική με το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο»

Διαβάστε επίσης

 

Με το δίλημμα αυτοδυναμία ή νέες εκλογές τον Αύγουστο, κλιμακώνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης την προσπάθεια αποτροπής κάθε εφησυχασμού στους κόλπους των γαλάζιων ψηφοφόρων, αλλά και προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για ένα ποσοστό ακόμη μεγαλύτερο εκείνου της 21ης Μαίου το οποίο θα εξασφαλίσει ισχυρή αυτοδυναμία στη ΝΔ.

“Αξιοποιώντας” την θέση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει επί της ουσίας ως αναπόφευκτη- σε περίπτωση που η ΝΔ δεν κατακτήσει αυτοδυναμία- την προσφυγή σε νέες κάλπες επιρρίπτοντας την ευθύνη για μία τέτοια εξέλιξη σε επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να επιδιώξει να παραμείνει σε κάθε περίπτωση στην αντιπολίτευση.

“Δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι «και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης στην χθεσινοβραδινή συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι από την στιγμή που ο ίδιος έχει αποκλείσει κατηγορηματικά και οποιαδήποτε σύμπραξη “με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας”, ένα τέτοιο σενάριο “νομοτελειακά θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο”.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη μίας τρίτης εκλογικής αναμέτρησης λειτουργεί ως κίνητρο και για μετακίνηση προς τη ΝΔ ψηφοφόρων- πρωτίστως από τον χώρο του κέντρου- οι οποίοι δεν επιθυμούν παράταση της αβεβαιότητας που δημιουργείται όσον αφορά την διακυβέρνηση της χώρας, ούτε θέλουν να προκύψει οριακή πλειοψηφία από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η πιθανή είσοδος στην Βουλή δύο ακόμη κομμάτων θα ανεβάσει τον πήχη της αυτοδυναμίας και για να επιτύχει η ΝΔ τον στόχο της ισχυρής αυτοδυναμίας για σταθερή κυβέρνηση, θα πρέπει να επαναλάβει ή και να ξεπεράσει το ποσοστό του Μαίου.

Η ΝΔ επιρρίπτει την ευθύνη μιας ενδεχόμενης τρίτης εκλογικής αναμέτρησης σε επιλογή του ΠΑΣΟΚ- μοναδικού δυνητικού κυβερνητικού συμμάχου της- να παραμείνει στην αντιπολίτευση, αποδίδει όμως το γεγονός της προσφυγής στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου στο… “καπρίτσιο” του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική.
“Αυτή τη στιγμή πάμε σε δεύτερες εκλογές με κόστος για την χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για το καπρίτσιο -γιατί περί τούτου επρόκειτο- το καπρίτσιο του κ. Τσίπρα, της απλής αναλογικής. Την οποία ψήφισε μόνο και μόνο -όχι γιατί πίστευε σ’ αυτήν- για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

“Αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες, πρέπει να έχουμε σταθερή κυβέρνηση η οποία να μπορεί να ορκιστεί την 26η Ιουνίου. Αρκετά καθυστερήσαμε”, είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Καβάλα και την Δράμα.
Μετά από έναν κύκλο επισκέψεων σε περιοχές όπως η Κρήτη και η Δυτική Αθήνα όπου στις 21 Μαίου επετεύχθη ανατροπή με κατάκτηση πρωτιάς από τη ΝΔ, ο προεκλογικός σχεδιασμός της Πειραιώς δίνει έμφαση το επόμενο διάστημα στην Βόρεια Ελλάδα με το βλέμμα σε ψηφοφόρους που τον Μάιο επέλεξαν κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, τα οποία συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά σε αρκετούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα