back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ρεμπρόφ ανέλαβε την εθνική Ουκρανίας

Διαβάστε επίσης

Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της εθνικής Ουκρανίας, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ανακοίνωσε την πρόσληψη του παλαίμαχου διεθνούς επιθετικού έως το τέλος του Μουντιάλ του 2026.

Ο 49χρονος Ρεμπρόφ διαδέχεται στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον -υπηρεσιακό τεχνικό- Ρουσλάν Ρόταν και υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουλίου 2026.

Ο Ρόταν είχε αναλάβει τα «ηνία» της εθνικής Ουκρανίας τον Φεβρουάριο, καθώς το συμβόλαιο του προηγούμενου προπονητή, Ολεξάντρ Πετράκοφ, είχε λήξει, και κάθησε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην ήττα 2-0 από την Αγγλία, στο εναρκτήριο παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2024.

Ο Ρεμπρόφ, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε -μεταξύ άλλων- στις Ντιναμό Κιέβου, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Ρούμπιν Καζάν, «κατέγραψε» 75 συμμετοχές με την εθνική Ουκρανίας το διάστημα 1992-2006, ενώ «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» το 2009.

Ως προπονητής στην Ντιναμό, ο Ρεμπρόφ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ουκρανίας το διάστημα 2014-17, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας και στην ουγγρική Φερεντσβάρος.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρεμπρόφ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ύστερα από διετή θητεία, έχοντας οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ στην πρώτη σεζόν του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα