back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο έξω από το υπ. Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει αύριο στις 7.30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ διεκδικώντας την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, με αφορμή τους δύο θανάτους που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της αδυναμίας διακομιδής τους σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, υπεύθυνη για την κατάσταση που επικρατεί είναι “η εγκληματική διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας, κόστος”.

Όπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ:

– την ώρα που με βάση τον πληθυσμό της Αττικής, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψή του είναι τουλάχιστον 100 (ασθενοφόρα επειγόντων και κινητών μονάδων), από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα επειγόντων και 6 με 8 Κινητές Μονάδες από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και απογευματινή βάρδια, αντίστοιχα.
– καθημερινά τριάντα περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης.
– την ώρα που το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αρκεί μετά βίας να καλύψει τις ανάγκες επάνδρωσης 50 με 55 ασθενοφόρων, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο που στην πλειοψηφία τους αφορούν συμβασιούχους ενώ συνταξιοδοτείται πολλαπλάσιος αριθμός διασωστών.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα