back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρίγκιπας Χάρι: Καταθέτει για δεύτερη ημέρα κατά της Mirror για την υπόθεση των υποκλοπών

Διαβάστε επίσης

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο για να καταθέσει για δεύτερη ημέρα κατά του ομίλου MGN που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People εναντίον των οποίων έχει καταθέσει αγωγή ισχυριζόμενος ότι από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, η επιχείρηση παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του.

Ο Δούκας του Σάσεξ, το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, κατέθεσε χθες ότι ο Τύπος κατέστρεψε τις σχέσεις του και ότι κατά τη γνώμη του τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και η διοίκησή τους «έχουν πιάσει πάτο».

Ο Χάρι εξετάστηκε σχεδόν πέντε ώρες χθες από τον Άντριου Γκριν, τον δικηγόρο του ομίλου MGN. Στην 50σέλιδη κατάθεσή του αλλά και κατά την εξέτασή του ο Χάρι είπε ότι ο Τύπος έχει βάψει με αίμα τα χέρια του, κατέστρεψε την εφηβεία του, διέλυσε τις φιλίες του και τις ερωτικές του σχέσεις και έσπειρε την παράνοια και την έλλειψη εμπιστοσύνης από το 1996 όταν ακόμη ήταν μαθητής.

Σαφής ήταν και η οργή του από τους υπαινιγμούς του ότι η μητέρα του, η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών μέχρι τον θάνατό της, το 1997.

«Βίωσα εχθρικότητα από τον Τύπο από την ημέρα που γεννήθηκα», κατέθεσε ο Χάρι χαρακτηρίζοντας «άθλια» τη συμπεριφορά του Τύπου.

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε χαλαρός και μιλούσε αποφασιστικά καθώς ο Γκριν του υπέβαλε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με 33 δημοσιεύματα εφημερίδων, το περιεχόμενο των οποίων, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, συγκεντρώθηκε παρανόμως.

Σε αρκετές στιγμές ο Γκριν χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Χάρι «απόλυτες εικασίες».

Ο Χάρι και η Αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν αποποιήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 επικαλούμενοι κυρίως την αδιακρισία του Τύπου ως κυρίαρχο παράγοντα στην απόφασή τους να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.

Έκτοτε το ζευγάρι έχει διακόψει τη συνεργασία με τις μεγαλύτερες ταμπλόιντ της Βρετανίας, πολλές από τις οποίες έχουν μηνύσει ή μηνύουν σε παρεμφερείς υποθέσεις.

Κάποιες από τις ταμπλόιντ αντιμετώπισαν κυνικά την εμφάνιση του Χάρι στο δικαστήριο.

«Ο Χάρι θα πρέπει να λαχταρούσε την γλυκανάλατη αγκαλιά της Όπρα!», λέει το πρωτοσέλιδο της Daily Mail, μια αναφορά στη συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρι το 2021.

Η MGN, σημερινής ιδιοκτησίας της Reach, έχει στο παρελθόν παραδεχτεί ότι κάποια από τα έντυπα που εκδίδει εμπλέκονται σε τηλεφωνικές υποκλοπές, έχοντας διευθετήσει περισσότερες από 600 καταγγελίες, αλλά ο Γκριν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Χάρι έχει πέσει θύμα.

Υποστήριξε ότι κάποιες από τις πληροφορίες που αφορούσαν την ιδιωτική ζωή του Χάρι είτε προήλθαν από συμβούλους του Μπάκιγχαμ είτε δόθηκαν με την άδειά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα