back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: Οι πολίτες θέλουν καθαρές λύσεις, ασφάλεια και σταθερότητα

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να έχει η χώρα μια σταθερή κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, επισήμανε η Σοφία Ζαχαράκη, πρώην υφυπουργός Τουρισμού και υποψήφια με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Αυτή ακριβώς ήταν – όπως τόνισε- η βούληση των πολιτών, η οποία και αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και στην σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Αποκρυσταλλώνοντας το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, σημείωσε ότι το βασικό ζητούμενο είναι να συνεχίσει η Ελλάδα να κινείται στον δρόμο του εκσυγχρονισμού και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Από τις περιοδείες που πραγματοποιώ, καταγράφω τη θέληση του κόσμου να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Εξάλλου, μια μακρά προεκλογική περίοδος, κουράζει. Το εκλογικό σύστημα απέτρεψε να μετουσιωθεί η θέλησή των πολιτών σε πράξη, να υπάρξει δηλαδή μια κυβέρνηση με πλήρη ευελιξία κινήσεων. Οι πολίτες θέλουν καθαρές λύσεις και ασφάλεια», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, το υψηλό ποσοστό της ΝΔ στις πρώτες κάλπες, σημαίνει επιβράβευση της προσπάθειας της τετραετίας που συμπληρώνεται και έγκριση επί μιας σειράς μείζονων ζητημάτων που αναδύθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

«Οι πολίτες διαπιστώνουν και αξιολογούν. Βλέπουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, την υβριδική επίθεση στον Έβρο, την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του στην ενέργεια και γενικότερα στην οικονομία, η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της. Μεταξύ άλλων, ο προϋπολογισμός για τη Δημόσια Υγεία έχει αυξηθεί άνω των 5,2 δισ., διασφαλίστηκαν τα ελληνικά σύνορα και ενισχύθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι πολίτες συγκρίνουν και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αποτίμησαν με θετικό πρόσημο τα πεπραγμένα της ΝΔ, εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του και για την επόμενη τετραετία», εκτίμησε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στους στόχους της ΝΔ συγκαταλέγεται και η υλοποίηση της δέσμευσης για μια αποτελεσματικότερη Δημόσια Διοίκηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα