back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοκ από τον θάνατο 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη – ΕΔΕ διέταξε το ΕΚΑΒ – Υπ. Υγείας: Θα αποδοθούν ευθύνες

Διαβάστε επίσης

Σοκάρει ο θάνατος 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη χθες Τρίτη, καθώς σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών της στον ΣΚΑΙ, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε περίπου 5 ώρες για να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το ζευγάρι κάλεσε το 166 στις 8:30 το πρωί γιατί η κοπέλα που ήταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης, ένιωθε φοβερούς πόνους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ασθενοφόρο έφτασε γύρω στη 1 το μεσημέρι και οι διασώστες την διασωλήνωσαν καθ’ οδόν προς το Κέντρο Υγείας.

Από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή όταν έφθασε το μεσημέρι, ενώ δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε το μωρό της.

ΕΔΕ διέταξε το ΕΚΑΒ

Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε ήδη ΕΔΕ, όπως είπε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της 5ωρης καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης για αδιαθεσία και καταβολή εγκύου 8 μηνών. Το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στις 12:35, το ΕΚΑΒ κλήθηκε και πάλι για την συγκεκριμένη κοπέλα ότι έχει πόνους και μάλλον γεννάει.

Το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι της κοπέλας σε 25 λεπτά, περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Το νέο τραγικό περιστατικό έρχεται μόλις δύο 24ωρα μετά τον θάνατο 63χρονης γυναίκας στην καρότσα αγροτικού, καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να την μεταφέρει.

Το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε, διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα