back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος για επέμβαση στην κοιλιακή χώρα

Διαβάστε επίσης

Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήχθη εκ νέου σήμερα  στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης όπως ανακοίνωσε το Βατικανό. Η εισαγωγή έγινε  προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για την αντιμετώπιση εκκολπωματίτιδας παχέως εντέρου σήμερα το απόγευμα και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για “μερικές ημέρες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χθες, ο ποντίφικας πήγε στο νοσοκομείο Gemelli για τη διενέργεια “ορισμένων κλινικών εξετάσεων”  και στην συνέχεια επέστρεψε επέστρεψε στο Βατικανό.

Ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος υποφέρει από διάφορα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, νοσηλεύθηκε  πέντε ημέρες στο ίδιο νοσοκομείο στα τέλη Μαρτίου με πνευμονική λοίμωξη και τον περασμένο μήνα παρουσίασε πυρετό.

Τον Ιούλιο του 2021 αφαίρεσε μέρος του παχέος εντέρου του σε μια επέμβαση που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση μιας επώδυνης πάθησης του εντέρου που ονομάζεται εκκολπωματίτιδα. Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η πάθηση είχε επιστρέψει.

Ο ποντίφικας στερείται επίσης μέρος του ενός πνεύμονα, ο οποίος αφαιρέθηκε όταν ήταν νέος στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Παρά τα προβλήματα υγείας του, ο Πάπας Φραγκίσκος διατηρεί ένα πολυάσχολο πρόγραμμα. Το Βατικανό ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τον Αύγουστο τη Μογγολία, ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη στα οποία έχει ταξιδέψει.

Πριν από αυτό πρόκειται να επισκεφθεί την Πορτογαλία από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου για να παραστεί στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα και να επισκεφθεί το Ιερό της Φάτιμα.

Το Βατικανό έδωσε χθες στη δημοσιότητα το επίσημο πρόγραμμα του ταξιδιού, δίνοντας μια ένδειξη ότι έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή: La Repubblica

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα