18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Summer Camp στην Τεχνόπολη: Μία συναρπαστική καλοκαιρινή εμπειρία για παιδιά

Διαβάστε επίσης

Summer Camp στην Τεχνόπολη: Μετρώντας αντίστροφα για την πιο συναρπαστική καλοκαιρινή εμπειρία!

Οι 10 λόγοι που καθιστούν το Summer Camp του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου την πιο ξεχωριστή καλοκαιρινή πρόταση για παιδιά 6-11 ετών!

4 θεματικές εβδομάδες | 19 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2023 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Summer Camp στην Τεχνόπολη επιστρέφει και γεμίζει το καλοκαίρι των παιδιών με χρώμα! Λίγο μετά το κλείσιμο των σχολείων, από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio παρουσιάζει καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα χαρίσει στα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης.

Με έμπνευση από τα βασικά χρώματα του φωτός, το αναζωογονητικό πράσινο, το δροσερό μπλε, το ζωηρό κόκκινο αλλά και το φωτεινό λευκό που είναι ο συνδυασμός όλων των χρωμάτων, το φετινό Summer Camp έρχεται χωρισμένο σε τέσσερις θεματικές εβδομάδες και γεμάτο δροσερές ιδέες!

Εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπα εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι και παραστάσεις σχεδιασμένες από τα ίδια τα παιδιά, εικαστικά εργαστήρια STEAM, εργαστήρια χορού, επιτραπέζια για όλες τις ηλικίες, ομαδικά αθλητικά παιχνίδια στην αυλή, εκπαιδευτικές βόλτες στην πόλη της Αθήνας και άλλες απίθανες δράσεις θα γεμίσουν το καλοκαίρι των παιδιών με τον πιο δημιουργικό τρόπο!

 

Λίγο πριν ξεκινήσει το Summer Camp στην Τεχνόπολη, ανακαλύπτουμε τους 10 λόγους που το κάνουν την πιο ξεχωριστή καλοκαιρινή πρόταση για παιδιά:

1. Κάνουμε νέους φίλους! Κάθε δράση είναι ειδικά σχεδιασμένη ανά ηλικιακή ομάδα, ώστε τα συνομήλικα παιδιά να διασκεδάζουν παρέα.

2. Πάμε εκδρομές! Εξερευνούμε πάρκα και αγορές: την πρώτη εβδομάδα (19-23 Ιουνίου) επισκεπτόμαστε τον καταπράσινο Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους. Τη δεύτερη εβδομάδα (26-30 Ιουνίου) σειρά έχει το δροσερό Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με τους ανοιχτούς χώρους πρασίνου και τις υπέροχες τεχνητές λίμνες, ενώ την τρίτη εβδομάδα (3-7 Ιουλίου) επισκεπτόμαστε το κτίριο της ανανεωμένης Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη και διασκεδάζουμε παίζοντας «αγορά»!

3. Γινόμαστε καλλιτέχνες! Στις δύο πρώτες εβδομάδες απασχολούμαστε δημιουργικά μέσα από εικαστικά εργαστήρια, ερχόμαστε σε επαφή με την τέχνη και πειραματιζόμαστε με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. Η γλυπτική και η ζωγραφική θα μας προσφέρουν μια απολαυστική εικαστική εμπειρία!

4. Παίζουμε θέατρο! Από το φετινό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η έκφραση μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, που απελευθερώνει τον συναισθηματικό κόσμο και τη φαντασία των παιδιών. Τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα γίνονται κάθε βδομάδα ενώ στο τέλος κάθε περιόδου οι ομάδες θα παρουσιάζουν το έργο τους.

5. Γινόμαστε επιστήμονες! Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και φυσικών επιστημών μας βοηθούν να ξεδιπλώσουμε τη συνδυαστική και κριτική μας σκέψη επιλύοντας προβλήματα λογικής, καθώς προγραμματίζουμε βήμα-βήμα τη συμπεριφορά μιας κατασκευής και συμμετέχουμε σε πρωτότυπα πειράματα φυσικής με το φως και τα χρώματα.

6. Χορεύουμε! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια χορού, hip-hop και δημιουργικής κίνησης που ανανεώνουν τη σχέση με το σώμα μας, μας εκτονώνουν και μας διασκεδάζουν!

7. Παίζουμε με την Κάισσα! Ακονίζουμε το μυαλό μας, αξιοποιούμε την κριτική μας σκέψη, οξύνουμε τη φαντασία μας και περνάμε όμορφα με τα μοναδικά επιτραπέζια στρατηγικής της εταιρείας Κάισσα.

8. Σκαρφαλώνουμε στο Skywalk! Το πιο ξεχωριστό action park, πιστοποιημένο και απόλυτα ασφαλές, βρίσκεται στην Τεχνόπολη και μας περιμένει για ατελείωτο παιχνίδι! Οι αιωρούμενες γέφυρες, η τσουλήθρα-τούνελ και τα παρατηρητήρια κάνουν το Skywalk κάτι παραπάνω από μια παιδική χαρά!

9. Τρώμε παρέα! Οι γονείς θα ξεχάσουν ετοιμασίες και έγνοιες για το καθημερινό μας φαγητό, μιας και το πρόγραμμα καλύπτει το δεκατιανό και το μεσημεριανό γεύμα που είναι νοστιμότατα!

10. Ερχόμαστε ακόμη και με το μετρό! Το summer camp πραγματοποιείται στην καρδιά της πόλης και η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη, αφού η Τεχνόπολη βρίσκεται δύο λεπτά μακριά από τη στάση Κεραμεικός (μπλε γραμμή).

Το πιο διασκεδαστικό summer camp της πόλης σε περιμένει!

Πληροφορίες

Κόστος ανά εβδομάδα: 140€
Στα κόστη συμπεριλαμβάνονται: το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, το δεκατιανό (φρούτα, αλμυρά και γλυκά σνακ), το μεσημεριανό μαγειρευτό φαγητό, η παρουσία ιατρού στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του camp.

Κρατήσεις: 2130109325, 2130109300 (εσωτ. 336, 307), Δε-Πα 11:00-16:00

**Ρωτήστε μας για εκπτωτικά πακέτα σε αδέρφια και για συμμετοχή σε περισσότερες από μία εβδομάδες

**Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει στη δράση «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ SUMMER CAMP 2023», στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net» για τη στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών σε δυσχερή οικονομική θέση που διαβιούν στο Δήμο της Αθήνας.

Επιπλέον πληροφορίες:

Στο Summer Camp 2023, το μεσημεριανό φαγητό παρέχεται από την έμπειρη ομάδα Pala Slow Urban Food. Πρόκειται για διατροφικά ισορροπημένο, μαγειρευτό φαγητό από φρέσκα υλικά, λαμβάνοντας υπόψη τις διαχρονικά αγαπημένες γεύσεις των παιδιών! Από το μεσημεριανό φαγητό δεν θα λείψουν οι φρέσκιες σαλάτες, τα νόστιμα ζυμαρικά, η χειροποίητη πίτσα και πολλά άλλα νόστιμα πιάτα μεσογειακής διατροφής.

Το δεκατιανό περιλαμβάνει γλυκά και αλμυρά σνακ, προσφορά των προϊόντων “Όλυμπος Ταχίνι”, “Όλυμπος Super Spread Φυστικοβούτυρο” και Ελληνικό Μέλι “Άρωμα Μέλισσας”.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 213 0109325, 213 0109300 [email protected] www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι 213 0109300, 213 0109325 athens-technopolis.gr

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας στις σελίδες μας στα social

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα