14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θ. Ρουσόπουλος: Δεν εκβιάζουμε κανέναν, λέμε αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

«Δεν εκβιάζουμε κανέναν, δεν είπε τίποτε περισσότερο από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος αναφερόμενος στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν η ΝΔ δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, τότε θα πάμε σε τρίτες κάλπες τον Αύγουστο.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Σύνταγμα λέει πως για να έχουμε εκλογή απαιτείται η περίφημη δεδηλωμένη του Τρικούπη, δηλαδή να έχουμε 151 βουλευτές μίνιμουμ. Εάν δεν τους έχουμε τότε η λύση είναι ή συνεργασία ή νέες εκλογές για να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση». 

Και εξήγησε ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ -το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί- αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία, τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πάμε σε τρίτες εκλογές.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και μιλώ για το ΠΑΣΟΚ – είναι το μόνο που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε- επιμένουν ακόμα ότι και 149 να έχουμε και να χρειαζόμαστε δύο βουλευτές δεν προτίθεται να συνεργαστεί μαζί μας. ‘Αρα είναι αδιέξοδο και επειδή στη Δημοκρατία, είναι γνωστή η φράση, ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα αναγκαστούμε να πάμε σε τρίτες εκλογές».

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν και τρίτες εκλογές διότι οι Έλληνες πολίτες που θέλουν την σταθερότητα θα εμπιστευτούν τη ΝΔ.

«’Ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη, το 95% του προγράμματος του 2019 αποτυπώθηκε στη ζωή και στην καθημερινότητα των πολτών, μπορεί να μην τα λύσαμε όλα αλλά ο πολίτης γνωρίζει πως αυτό που λέμε το κάνουμε πράξη» επισήμανε ο κ Ρουσόπουλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα