back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο αστυνομικός που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, μέσω του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος, με βαθμό αστυνόμου β’ και συνδικαλιστική δράση, διώκεται για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών (κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα) και πρόκληση – προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (τα δύο πρώτα κακουργήματα, το τρίτο πλημμέλημα).

Είχε συλληφθεί το πρωί της περασμένης Πέμπτης από συναδέλφους του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, που τον παρακολουθούσαν επί μήνες ερευνώντας τη φερόμενη δράση του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 46χρονος φέρεται ως μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε την έξοδο παράτυπων μεταναστών από τη χώρα, έναντι αμοιβής. Το κατηγορητήριο, κατά πληροφορίες, τον εμπλέκει σε δέκα τέτοιες περιπτώσεις.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψή του, όταν δύο πρόσφυγες από τη Συρία (αδέλφια και μεταξύ αυτών μία 12χρονη) επιχείρησαν να περάσουν την πύλη επιβίβασης με χρήση πλαστών διαβατηρίων, υπηκόων Εσθονίας, και προορισμό τις Βρυξέλλες.

Τι απολογήθηκε ο αστυνομικός

Στην απολογία του ο 46χρονος κατηγορούμενος -υπηρετούσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»- φέρεται να ισχυρίστηκε πως δέχθηκε κρούση από έναν Σύρο, μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, προκειμένου να εντοπίσει αστυνομικό για να συνεργαστεί με το κύκλωμα. Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, φέρεται να δέχθηκε αρχικά την πρόταση, αλλά στη συνέχεια μετάνιωσε κι όταν υπαναχώρησε ήταν ήδη αργά.

Σχετικά με δεκάδες κερδισμένα δελτία (ύψους άνω των 70.000 ευρώ) που βρέθηκαν στην κατοχή του, απολογήθηκε πως ήταν παλιά, ενώ για προγενέστερη εμπλοκή του σε παρόμοια υπόθεση, κατόπιν καταγγελίας -κατά πληροφορίες- ανέφερε ότι δεν τού απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

«Πληρώσαμε 8.000 ευρώ»

Νωρίτερα, απολογήθηκε στην ίδια ανακρίτρια ο 33χρονος Σύρος που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση και κατηγορείται για πλημμεληματικές πράξεις (για την ανήλικη η δικογραφία διαχωρίστηκε). Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε για τον ίδιο και την ανήλικη αδελφή του 8.000 ευρώ σε μέλη κυκλώματος προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου. Τα αδέλφια φαίνεται πως προωθήθηκαν αρχικά στην Αθήνα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου και συνελήφθησαν πριν ανέβουν στο αεροσκάφος που θα τους μετέφερε στον προορισμό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα