back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τρίτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Πέμπτη, για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται πλέον σε μαθήματα Προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Λατινικά, τη Χημεία και την Πληροφορική .

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που έστησαν ενέδρα θανάτου σε δυο άνδρες τη νύχτα στην οδό Δωδεκάτης, στον Κορυδαλλό.

Ο πρώτος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε ΙΧ μάρκας Mercedes, το οποίο ήταν «γαζωμένο» από καλάσνικοφ. Ο δεύτερος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διπλανό γκαράζ. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

«Στην κάλπη της 25ης Ιουνίου πρέπει να επικυρώσουμε το μήνυμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στην Δράμα.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε πολίτες που ψήφισαν μικρότερα κόμματα τα οποία τοποθετούνται εκ δεξιών της ΝΔ, λέγοντας ότι «ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με αποτελέσματα».

Στις 18:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών, στην πλατεία Ρολογιού Ασπροπύργου.

Mε τη φράση σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας και οι ζωές μας, ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα του 2027. Μεταξύ άλλων προβλέπει την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, την ενίσχυση του εισοδήματος, το δικαίωμα στην εργασία, τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, καθώς και την εγγύηση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή στέγη και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Tην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τη Νέα Δημοκρατία ανέδειξε στο πλαίσιο συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία επί της ουσίας δίνει 2% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για υπηρεσίες και υλικοτεχνική υποδομή και επιπλέον 2% για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων. Εμείς προτείνουμε να δώσουμε 8-10% διότι το ΕΣΥ είναι σε δεινή κατάσταση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ελλείψεις σε διασωστες του ΕΚΑΒ και στα νησιά που υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες.

Στις 18.30 θα επισκεφτεί το Αιγάλεω.

Στη Θεσσαλονίκη και σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 10.00, θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer όπου θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.

«Για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά η καρέκλα του πρωθυπουργού. 25 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμά του αυτός και η αλαζονεία του και όλη η ΝΔ» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος που επισκέφθηκε το Άργος και το Ναύπλιο.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου της 19χρονης εγκύου και του βρέφους της στη Νέα Μάκρη. Παράλληλα, διατάχθηκαν ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και από το ΕΚΑΒ προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο θάνατός της άτυχης γυναίκας προήλθε από ενδομήτρια αιμορραγία.

Την κατεπείγουσα αποστολή βοήθειας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Ουκρανίας μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος της Καχόβκα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Γαλλία καταδικάζει αυτήν την ειδεχθή πράξη που θέτει σε κίνδυνο τον πληθυσμό», ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών θα στείλει άμεσα στην Ουκρανία ένα πρώτο φορτίο με δέκα τόνους προϊόντων υγιεινής, φίλτρα νερού και μια φορητή δεξαμενή.

Το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο.

Για όλα τα ΑΦΜ είναι πλέον ανοιχτή η πλατφόρμα του προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ», στην οποία οι δικαιούχοι έως και τις 20 Ιουνίου, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα «allazothermosifona.gov.gr».

 

Καμπανάκι κινδύνου από το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς για την Ακρόπολη την οποία εντάσσει σε μια λίστα με τις 45 «επείγουσες» περιπτώσεις μνημείων που απειλούνται από υπερτουρισμό, κλιματική αλλαγή ή απόλυτη καταστροφή από κυβερνητικά έργα.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσέφερε στον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό τη βοήθεια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο ηγετών για τις «καταστροφικές και ιστορικές» πυρκαγιές στην καναδική επικράτεια, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη.

Η Ουάσιγκτον έχει στείλει πάνω από 600 πυροσβέστες και προσωπικό υποστήριξης.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές έως το μεσημέρι προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα