back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Μπούγας: Η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία

Διαβάστε επίσης

08-06-2023

Οι ελλείψεις σε ΕΚΑΒ και ΕΣΥ, τα ζητήματα με τις διακομιδές και τους χρόνους απόκρισης των ασθενοφόρων επιβεβαιώνουν ότι οι παροχές υγείας «νοσούν» και επαναφέρουν με δραματικό τρόπο στο προεκλογικό προσκήνιο τα σοβαρά κενά που διαπιστώνονται, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στη μονοεδρική περιφέρεια της Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, επισήμανε την ανάγκη διοχέτευσης περισσοτέρων πόρων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ταυτόχρονα με την ορθολογικότερη διαχείριση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού.

Παραδέχθηκε πως η κατάσταση απέχει από την επιθυμητέα, αναγνώρισε τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, αναδεικνύοντας ωστόσο τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο τομέα.

«Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς προκειμένου να αποδείξει πως η κατάσταση στην Υγεία δεν είναι αυτή που θέλουμε. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άλλωστε δεσμεύθηκε πως πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία θα είναι η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, δεν πρέπει να παραγνωρίζονται η ενίσχυση του προϋπολογισμού για το Σύστημα Υγείας με 1 δισ, καθώς και το αποτύπωμα της δοκιμασίας της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

Απέναντι στην κριτική ότι μόνο ένα μικρό τμήμα των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνθηκαν στο ΕΣΥ, αντέτεινε ότι από το παράλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ αντλούνται σημαντικά ποσά για την κάλυψη των ζητημάτων Υγείας.

Όπως τόνισε «επάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, μας δίνουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ σε επίπεδο κτιριακών δομών και να κάνουμε επιπλέον προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού».

Ειδικότερα, για την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς ο Γιάννης Μπούγας σχολίασε πως «παρά τις προσπάθειες και τις προκηρύξεις που γίνονται, οι γιατροί δεν προθυμοποιούνται να καλύψουν τις κενές θέσεις στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα».

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το νοσοκομείο Άμφισσας στη Φωκίδα, όπου κηρύχθηκε άγονος σχετικός διαγωνισμός.

Πρόσθεσε πως «οι γιατροί προσβλέπουν επιπρόσθετα στην επιστημονική και υπηρεσιακή τους ανέλιξη», ανέδειξε την ανάγκη αλλαγών στην αρχιτεκτονική της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενώ έκανε λόγο για βελτίωση παρά τις δυσκολίες στο ΕΣΥ.

«Όντως , χρειάζεται ορθολογική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του Συστήματος Υγείας, όμως παρόλα τα προβλήματα εξ αιτίας  της πανδημίας, υπάρχει βελτίωση…Η συνολική εικόνα του ΕΣΥ είναι καλύτερη τα τελευταία χρόνια και θα βελτιωθεί περαιτέρω μέσα στην επόμενη τετραετία εφόσον η Νέα Δημοκρατία αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας» συμπλήρωσε ο  κ.  Μπούγας κλείνοντας τη συνέντευξή του στο σταθμό της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα