back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Θα ασχοληθώ προσωπικά με το project νέο ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Την διαβεβαίωση ότι εφόσον εκλεγεί θα ασχοληθεί προσωπικά με το «νέο ΕΣΥ» την επόμενη τετραετία, έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Όπως είπε, έχουμε και και περισσότερους πόρους και την τεχνογνωσία και την γνώση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη παρακαταθήκη για την χώρα», ενώ τόνισε ότι και πριν τις εκλογές είχε παρουσιάσει σχέδιο για σύγχρονο ΕΣΥ με παραπάνω προσωπικό και με ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών, των νοσοκομείων και των προληπτικών εξετάσεων.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη αναφορά του στο ενδεχόμενο εκλογών τον Αύγουστο εάν δεν προκύψει ισχυρή αυτοδυναμία στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, επισήμανε ότι αυτό είναι «το λογικό συμπέρασμα» όταν «κάποιοι που θα μπορούσαν να είναι οι δυνητικοί μας σύμμαχοι έρχονται και μας λένε ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να κυβερνήσουμε μαζί σας γιατί θέλουμε, ντε και καλά, να είμαστε στην αντιπολίτευση. Και αναφέρομαι εν προκειμένω στο ΠΑΣΟΚ», όπως είπε. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί μεταξύ των κομμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέρριψε εκ νέου την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έχουμε ήδη κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, λέγοντας ότι δεν φταίμε εμείς, κάποιοι άλλοι επέλεξαν σύστημα απλής αναλογικής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η δεύτερη αναμέτρηση είναι αποτέλεσμα της κάλπης της απλής αναλογικής.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση και ζήτησε επαναβεβαίωση του μηνύματος της 21ης Μαΐου τονίζοντας ότι «αντίπαλός μας τώρα είναι η ξαπλώστρα, η παραλία, ο εφησυχασμός», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πάνε στις κάλπες και να ξαναψηφίσουν αυτό το οποίο ήδη ψήφισαν την πρώτη φορά.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα