back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης από τον Άγιο Σάββα: Το νέο ΕΣΥ θα είναι η κεντρική πολιτική προτεραιότητά μας

Διαβάστε επίσης

‘Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το πρωί στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας”, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου προγράμματος.

Αναφερόμενος στο πρότυπο αυτό πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών που παρέχει φαρμακευτική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να βγουν από το σπίτι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι “ξεκινάει με πολύ σημαντικές και υψηλές προσδοκίες” και τόνισε ότι χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως.

“Είναι ακόμα μια σημαντική τομή, η οποία γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η οποία μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε”, σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον Άγιο Σάββα, θέλει να καταδείξει ότι “το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο”, όπως είπε.

“Η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει εδώ, στον Άγιο Σάββα, δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ ανεξαρτήτως το που θα βρίσκεται κάποιος ασθενής”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη διοίκηση, αλλά κυρίως το προσωπικό του νοσοκομείου, γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, τεχνολογικό προσωπικό και για το γεγονός ότι “στη διάρκεια της πανδημίας το νοσοκομείο εξακολουθούσε και λειτουργούσε και κατάφερε και εξυπηρέτησε όλες τις εκκρεμότητες που είχε, γιατί φυσικά η αντιμετώπιση ενός καρκίνου δεν μπορεί να περιμένει”, ενώ κατέληξε λέγοντας: “Κάνουμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε και με το καλό εδώ θα είμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε πάντα να καινοτομούμε προς όφελος των ασθενών πρωτίστως, διότι μέσα από τα δικά τους μάτια πάντα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εμπειρία της επικοινωνίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα