back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Μάινα Κινίουα: Να φτάσει στον κόσμο το νέο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το διακύβευμα της επόμενης ημέρας

Διαβάστε επίσης

08-06-2023

Ο Νικόδημος Μάινα Κινίουα γεννήθηκε στην Κένυα, ζει στη χώρα μας και είναι ιδρυτής της ΜΚΟ Asante για τους αφρικανικής καταγωγής μετανάστες δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα, που έχει ως βασικό διακύβευμα το αφρικανικό στοιχείο και την αντίληψη που έχουν για αυτό, οι άνθρωποι στην Ελλάδα .

Υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην εκπομπή ΝΤΑΜΕΣ ΣΠΑΘΙ  με τις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου δηλώνει ικανοποιημένος από τις έως τώρα επιδόσεις του στον στίβο της πολιτικής, αλλά πιστεύει πως μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα, που τον στηρίζει.

Μόττο του είναι να βοηθήσει να γίνει πιο κατανοητό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος κοντά του.

«Από το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών στις 21 Μαΐου φάνηκε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε εξηγήσει με μεγαλύτερη ένταση τις βασικές γραμμές του προγράμματός μας και τις διαφορές με τα υπόλοιπα κόμματα.
Ωστόσο,  το κυρίαρχο είναι να εκφράσουμε το νέο όραμα που είναι- για τη δική μας αντίληψη- απαραίτητο για την κοινωνία. Να δείξουμε τι διακυβεύεται την επόμενη τετραετία και ποια προτάγματα θέτουμε εμείς.»

Αναφερόμενος στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως κύριος στόχος ήταν και παραμένει η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών και όχι των λίγων.

«Αγωνιζόμαστε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας για να μην βρεθούν στο περιθώριο της κοινωνίας» λέει, ενώ σε όλους όσοι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ψήφισε σχεδόν τα μισά από τα νομοσχέδια που έφερε η Νέα Δημοκρατία, αντέτεινε ότι είχαν κοινωνικό χαρακτήρα.

«Όταν έρχεται στη Βουλή για παράδειγμα ένα σχέδιο νόμου για την Υγεία, δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε αποκλειστικά και μόνον επειδή το εισάγει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς υπερψηφίζουμε όταν και όποτε κρίνουμε ότι θα είναι για το συμφέρον της πλειονότητας των πολιτών Αντιθέτως δεν συγκατανεύσαμε στο άνοιγμα της Δημόσιας Υγείας στους ιδιώτες, όπως προβλέπει σχετικό, πρόσφατο νομοσχέδιο».

Ως μέλος της  Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρεί πως η έπιασε τόπο η κριτική  για προβολή νέων προσώπων, στα οποία άλλωστε συγκαταλέγεται και ο ίδιος.

«Το κόμμα και εμείς στοχεύουμε στις νέες ιδέες , αλλά και στα φρέσκα πρόσωπα που θα εισφέρουν καινούργιες ιδέες και μια διαφορετική οπτική στα πράγματα. Έγινε ένα μεγάλο άνοιγμα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και για αυτό είμαστε εδώ και εμείς».

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να πάνε μαζικά στις κάλπες  στις 25 Ιουνίου και να αποφασίσουν αν θα  ανατραπεί  το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών της απλής αναλογικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα