back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη-Λέκκας: Δεν συνδέεται με το ρήγμα

Διαβάστε επίσης

Με το ρήγμα της Λοκρίδας νότια της Αταλάντης συνδέεται ο σεισμός 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Αταλάντης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

«Ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης που είχε δώσει μεγάλο σεισμό τον 19ο αιώνα, αλλά προέρχεται από ρήγμα της Λοκρίδας, νότια της Αταλάντης. Το παρακολουθούμε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα δούμε την εξέλιξη του φαινόμενου», σημείωσε ο κ. Λέκκας και τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές. Όπως επισήμανε, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην Αττική. Στην περιοχή μετέβη ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΠ, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας δεν σχεδιάζεται μέχρι στιγμής να συγκληθεί η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:33 με επίκεντρο την περιοχή της Αταλάντης και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Είχε εστιακό βάθος έξι χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Αταλάντης.

 

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ήδη μέχρι στιγμής έχουν γίνει άλλοι 8 μετασεισμοί από 2 έως 2,9 Ρίχτερ, που κρατούν τους κατοίκους της περιοχής στις πλατείες και στους δρόμους.

Ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τον σεισμό στην Αταλάντη

Μετά τη σεισμική δόνηση, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε κτήρια και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων.

Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας καθώς και της 7ης ΕΜΑΚ.

Γίνεται έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών

Νωρίτερα, ακόμη ένας σεισμός της της κλίμακας 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 στην Κυπαρισσία. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 12 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Κυπαρισσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα