back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πρότεινε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης Κυριακή Κλιάμπα. «Επέδειξαν βαρβαρότητα. Ξεκίνησαν οργανωμένα έχοντας μαζί τους βαρύ οπλισμό. Ήρθαν να δώσουν ένα μάθημα στον αντίπαλο εχθρό. Είχαν σχέδιο εξόντωσης», τόνισε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της.

Οικονομία και Υγεία παραμένουν στο επίκεντρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε από την Αιδηψό ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την απόσυρση του Σπύρου Πνευματικού από τον εκλογικό αγώνα.

«Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκτός τον κ. Πνευματικό πολύ αργά, και το έκανε ακριβώς επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αποσύρει τον “μαρτυριάρη” κ. Πνευματικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Τη νίκη της ΝΔ στις 25 Ιουνίου με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, ζήτησε από τη Βόρειο Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε -όπως είπε- να επιτευχθεί η αυτοδυναμία και να έχουμε, μία ισχυρή κυβέρνηση. Αναφερόμενος στο mea culpa του Αλέξη Τσίπρα για την απλή αναλογική ο κ. Μητσοτάκης είπε «έχει πολλά mea culpa να πει ο κ. Τσίπρας , για την εξαπάτηση των Ελλήνων»

Για ψεύτικες εξαγγελίες, που – όπως ανέφερε- συνιστούν “φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες”, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Απόψε επισκέπτεται τη Λάρισα.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε σαν ξαναζεσταμένο φαγητό σε καινούριο «πιάτο» το «νέο» παλιό οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κοστίζει 83 δισ. ευρώ στην τετραετία και δημιουργεί μεγάλα πρωτογενή ελλείμματα στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.

«Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε προτεραιότητα να μειωθεί το κόστος παραγωγής, γι’ αυτό θεωρούμε ότι η πράσινη μετάβαση πρέπει να έχει κατά προτεραιότητα τη διασύνδεση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε κτηνοτρόφους, αγρότες, συνεταιρισμούς, μεταποιητές ώστε να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος τον αγροτικό συνεταιρισμό Πυργετού. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε μια ώρα σε προεκλογική συγκέντρωση στον Βόλο.

Στον Βόλο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στις 8:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία της πόλης.

“Σκοπός της ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας και ο ευτελισμός της δημόσιας υγείας”, είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξη του κατά την περιοδεία του στο Αγρίνιο.

Με το σκεπτικό ότι στο συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος συνεχίζει να έχει την ίδια ρητορική άσκησης βίας, οι δικαστές του Αρείου Πάγου έθεσαν εκτός εκλογικής διαδικασίας τον κρατούμενο. Οι αρεοπαγίτες υπογραμμίζουν ότι το κόμμα Έλληνες αποτελεί τη συνέχεια της “Χρυσής Αυγής”.

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία αποτελεί μια σημαντική απειλή για τη παγκόσμια ασφάλεια και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντισταθούν στην επιθετικότητας της που εκδηλώνεται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσακ Σούμερ.

Με σημαντικά κέρδη 3,60% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την τελευταία ημέρα της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 1.261,67 μονάδες, σημειώνοντας νέα υψηλά 9 ετών.

Νέα αποκλιμάκωση κατέγραψε και τον Μάιο ο πληθωρισμός, πέφτοντας στο 2,8%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, αυξημένος κατά 11,6% είναι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Την βεβαιότητα ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει αλλά απέτυχε, εξέφρασε ο Πούτιν από το Σότσι της Κριμαίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας. Στη συνάντηση αυτή, ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Λουκασένκο ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία μετά τις 7 Ιουλίου.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις, προβλέπονται γι αύριο στην Αττική. Βαθμιαία ωστόσο θα πυκνώσουν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα