back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., μετά τον εντοπισμό στο Νέο Κόσμο κλεμμένου αυτοκινήτου με βαρύ οπλισμό στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία το όχημα είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από τη Νίκαια και εντοπίστηκε χθες σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Φανοσθένους στο Νέο Κόσμο.

Το αυτοκίνητο πήγε να παραλάβει η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία έχει περιέλθει το όχημα μετά την αποζημίωση στον ιδιοκτήτη και έτσι εντοπίστηκε ο βαρύς οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροβομβίδα και πολλές σφαίρες. Το όχημα τύπου SUV έχει μεταφερθεί στο ΑΤ Ακροπόλεως απ’ όπου αναμένεται να το παραλάβει γερανός για να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οικονομία και Υγεία παραμένουν στο επίκεντρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε από την Αιδηψό ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την απόσυρση του Σπύρου Πνευματικού από τον εκλογικό αγώνα.

«Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκτός τον κ. Πνευματικό πολύ αργά, και το έκανε ακριβώς επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης αποσύρει τον “μαρτυριάρη” κ. Πνευματικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Στυλίδα. Επισήμανε ότι εάν στις προηγούμενες εκλογές ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής αυτή την ισχυρή κυβέρνηση η χώρα θα την είχε ήδη. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την απλή αναλογική «μια νάρκη στα θεμέλια της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος», ενώ αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχει πολλά mea culpa να πει, για την εξαπάτηση των Ελλήνων».

Στην ανάγκη ύπαρξης μιας εθνικής βιομηχανικής πολιτικής και στο ενεργειακό ζήτημα αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε τη ΒΙΠΕ Λάρισας, τονίζοντας πως το μεγάλο ζήτημα για την επόμενη ημέρα είναι «ποιο παραγωγικό μοντέλο θα έχουμε, για να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει». Όπως είπε, μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνησή του άφησε πίσω της το 2019 ήταν οι ενεργειακές κοινότητες, οποία έμεινε για 4 χρόνια παγωμένη». Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας μιλά στη Λάρισα.

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ενταχθούν σε αυτόν οι φυσικές καταστροφές από την κλιματική αλλαγή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισκεπτόμενος τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού. «Το ΠΑΣΟΚ, με το πρόγραμμά του, προσπαθεί να είναι καθημερινά δίπλα στον αγρότη», είπε και πρόσθεσε ότι είναι «αναγκαία η διασύνδεση του τουριστικού κλάδου, με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση». Στον Βόλο μιλά αυτή την ώρα ο κ. Ανδρουλάκης.

Ομιλία και του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα αυτή την ώρα στην παραλία Βόλου.

“Σκοπός της ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας και ο ευτελισμός της δημόσιας υγείας”, είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξη του κατά την περιοδεία του στο Αγρίνιο.

Πρόστιμο ύψους 15.900 ευρώ για αφισορρύπανση επέβαλε στο ΜεΡΑ25 ο Δήμος Αθηναίων. Οι υπηρεσίες του δήμου εντόπισαν προεκλογικές αφίσες σε Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Ιπποκράτους και Ρήγα Φεραίου, αλλά και εκτεταμένη ρίψη φυλλαδίων και διαφημιστικών εντύπων. Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ένα τέτοιο πρόστιμο, καθώς η δημοτική Αρχή είχε προνοήσει να συμπεριλάβει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό Καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης Κυριακή Κλιάμπα με τη μαραθώνια αγόρευσή της.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Αθήνας, λόγω διεξαγωγής του Athens Pride. Στο πλαίσιο αυτό θα απαγορεύεται σταδιακά από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της εκδήλωσης η κυκλοφορία, καθώς και η στάση και στάθμευση στην οδό Αθηνάς από τη Σοφοκλέους έως την πλ. Ομονοίας.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ιταλικού στρατού, της οικονομικής αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν πειρατεία σε τουρκικό εμπορικό πλοίο, το οποίο βρίσκεται στ’ ανοικτά της Νάπολι. Δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες φέρεται να προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του τουρκικού πλοίου Galata Seaways, ωστόσο το πλήρωμα κατάφερε να ειδοποιήσει το κέντρο επιχειρήσεων της Άγκυρας, το οποίο επικοινώνησε με τις ιταλικές αρχές και να ζητήσει άμεση βοήθεια.

ΚΑΙΡΟΣ:

Αραιές νεφώσεις, προβλέπονται γι αύριο στην Αττική. Βαθμιαία ωστόσο θα πυκνώσουν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα