back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εφορία-εκκρεμότητες Ιουνίου: Ποιους φορολογούμενους και επιχειρήσεις αφορούν

Διαβάστε επίσης

Έως τα τέλη Ιουνίου χιλιάδες φορολογούμενοι αλλά και επιχειρήσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν μια σειρά από φορο-εκκρεμότητες.

Αφορούν, μεταξύ άλλων, την καταβολή στην ΑΑΔΕ αδικαιολογήτως εισπραχθείσα κρατική ενίσχυση μέσω των επτά κύκλων της “επιστρεπτέας προκαταβολής”, μισθωτήρια συμβόλαια που έχουν λήξει, εξαιρέσεις από το τέλος επιτηδεύματος, φορολογικές δηλώσεις επιχειρήσεων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 κλπ.

Ειδικότερα έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να γίνει:

Η καταβολή των προς επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών “επιστρεπτέων προκαταβολών ” που βεβαιώθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες έως και 2.11.2022, ενώ παράλληλα θα πρέπει να πληρωθεί η μηνιαία δόση από τις χορηγηθείσες ενισχύσεις του ίδιου προγράμματος σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω COVID-19.

Η υποβολή δηλώσεων λύσης μισθώσεων από τους εκμισθωτές, για περιπτώσεις που η συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι τις 31.12.2022.

Η υποβολή ένστασης και δικαιολογητικών τεκμηρίωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα             “ Εργάνη” , από επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία (σύσταση, απόκτηση, κ.λπ.) που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2022.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα