back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Καραμέρος: Η στήριξη σε μικρότερα κόμματα είναι κερδισμένη ψήφος για τον Κ. Μητσοτάκη, εξυπηρετεί πλήρως το σχέδιό του

Διαβάστε επίσης

Στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στις αιτίες που οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καραμέρος, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Ειδικότερα, επανέλαβε την παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα κατά διάρκεια χθεσινής συνέντευξής του, ότι η απλή αναλογική ήταν ένα όραμα το οποίο δεν περπάτησε.

«Αυτός που έχασε από την απλή αναλογική ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν λάθος επιλογή μας η οποία τορπιλίστηκε και από τα μικρότερα κόμματα. Επίσης, δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε το πρόγραμμά μας. Απολογούμασταν για το πρόγραμμα άλλων, μικρότερων κομμάτων που χρησιμοποιήθηκαν επικοινωνιακά για μας πλήξουν», τόνισε, εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως δυνητικό συμπλήρωμα μιας δεξιάς κυβέρνησης».

Στο δρόμο για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, ο κ. Καραμέρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε και πρέπει να θυμίζουμε στους πολίτες ότι τα μικρότερα κόμματα που ζητούν την ψήφο τους ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, δεν την αξιοποίησαν». Πρόσθεσε δε ότι «αυτή τη στιγμή, η στήριξη σε μικρότερα κόμματα είναι μια κερδισμένη ψήφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία εξυπηρετεί πλήρως το σχέδιό του».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καραμέρος υπογράμμισε: «Δεν γίνεται να είσαι συμπληρωματική δύναμη από το 2012 και να προσπαθείς ξαφνικά να εμφανιστείς ως ισχυρός πόλος. Αν θεωρείς εαυτόν ισχυρό πόλο, δεν πανηγυρίζεις τη βραδιά των εκλογών που η ΝΔ πήρε 41% και εσύ 11%». Ωστόσο, όπως εκτίμησε, αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΝΔ την οποία και κατηγόρησε ότι ανοίγει με εκβιαστικό τρόπο απέναντι στο εκλογικό σώμα τη συζήτηση για τρίτες κάλπες τον Αύγουστο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, λέγοντας: «Η ΝΔ έλαβε στις 21 Μαΐου ισχυρή εντολή και 146 έδρες. Οι πολίτες θα πρέπει να χρεώσουν στον κ. Μητσοτάκη την ανάγκη απόλυτης κυριαρχίας όταν επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μέσα σε 4 ώρες».

Σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του ΕΣΥ, επισήμανε: «Το 2015 παραλάβαμε νοσοκομεία σχεδόν κλειστά, μια διαλυμένη δημόσια υγεία και παραδώσαμε ένα ΕΣΥ με πρόσβαση για τους ανασφάλιστους και με λειτουργικά νοσοκομεία. Το 2018 είχαμε 108.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ ενώ τώρα 84.000. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, αποκαθιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του, με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας. Θεσπίζουμε εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ για τους τους γιατρούς, εντάσσουμε τους νοσηλευτές στα βαρέα και ανθυγιεινά και δίνουμε κίνητρα για προσέλκυση ιατρικού προσωπικού σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές. Επίσης, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μέτρα όπως η μονιμοποίηση όλων όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Πρόκειται συνολικά για 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, για ίδρυση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα και αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία».

Σε ότι αφορά τα περί κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Η ιστορία της κοστολόγησης κατέρρευσε με το XL από το σπίτι του κ. Σκέρτσου ο οποίος προσπαθεί να πείσει ότι οι έμμεσοι φόροι ευνοούν τους φτωχούς και αδικούν τους πλούσιους».

Κλείνοντας, κληθείς να σχολιάσει τις επενδύσεις σε real estate, υπογράμμισε: «‘Όταν οι τοποθετήσεις στο real estate γίνονται μέσω των fund και των πλειστηριασμών που έπονται, πρόκειται για μια τεράστια αναδιανομή της περιουσίας των πολιτών. Αυτό πρέπει να έχει ένα μέτρο, να αποτραπεί. Λέμε ”ναι” στις επενδύσεις , όχι στο πλιάτσικο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα