back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Αρσένης: Το ΜέΡΑ 25 είναι το μόνο Αριστερό κόμμα, όχι η Πλεύση Ελευθερίας

Διαβάστε επίσης

09-06-2023

Με πείρα και δράση σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος λόγω και της προηγούμενης θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Κρίτων Αρσένης, υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Δυτική Αττική, μίλησε για την προοπτική που ανοίγει για το κόμμα του η κάλπη της 25ης Ιουνίου, ενώ παράλληλα σχολίασε την οικολογική καταστροφή στην Ουκρανία και τον Καναδά.

«Οι άνθρωποι γύρω μας πλήττονται συντονισμένα από πολλές πλευρές. Η στέγη των μη προνομιούχων βάλλεται από τους πλειστηριασμούς, η ακρίβεια συρρικνώνει τα εισοδήματα και μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΜέΡΑ 25 φέρνει μήνυμα ελπίδας και αντίστασης. Βέβαια, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο τα προτάγματά μας και να εξηγήσουμε ρεαλιστικά πως μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας, όμως πήραμε το μήνυμα και η πρόσφατη καμπάνια μας, είναι διαφορετική» δήλωσε στον Αθήνα 984 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Όμως επιμένουμε να δίνουμε τη μάχη» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε και σε αυτές τις εκλογές, να παλεύουμε δηλαδή για αυτό που θεωρούμε αυτονόητο. Ότι δηλαδή όλα μπορούν να είναι αλλιώς και έχουμε δικαίωμα να γίνουν όλα καλύτερα».

Κληθείς να σχολιάσει την νέα διάσταση που αποκτά ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την άνευ προηγουμένου πλημμύρα την οποία προκάλεσε η ανατίναξη γιγαντιαίου φράγματος στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Καχόβκα της Χερσώνας, ο Κρίτων Αρσένης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στον πληθυσμό και στο ζωϊκό κεφάλαιο.

Αναφορικά με την οικολογική καταστροφή από τις δεκάδες πυρκαγιές που αφανίζουν τον δασικό πλούτο του Καναδά, μίλησε για σάρωση των υποδομών ζωής του πλανήτη.  «Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι ενώ η γη καταστρέφεται, εμείς ασχολούμαστε με την αιθαλομίχλη που πολιορκεί τη Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές μητροπόλεις. Από την άλλη πλευρά βέβαια, αυτό είναι ενδεικτικό των συνεπειών της κλιματικής κρίσης στις ζωές όλων μας.»

Σε αυτό το πλαίσιο,  υπενθύμισε την θέση του ΜέΡΑ 25 κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων και επέκρινε το ΚΚΕ για υποκρισία.

«Θεωρούμε ότι όποιος εξορύσσει υδρογονάνθρακες γίνεται κλιματικός αρνητής. Παλεύουμε ολομόναχοι κι εναντιωνόμαστε σε αυτή την πρακτική, την ώρα που ακόμα και το ΚΚΕ είναι θετικό, αρκεί να μην γίνονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις.» σημείωσε ο κ. Αρσένης.

Απέναντι στην κριτική ότι το ΜέΡΑ 25 έχει ανεφάρμοστες προτάσεις και αντιτάσσεται στις ανεμογεννήτριες, αλλά και στη χρήση λιγνίτη,  αντέτεινε ότι «από μελέτες της ΕΕ προκύπτει πως με την εγκατάσταση φωτοβολταϊικών πάνελ σε ταράτσες και στέγες κτιρίων μπορεί να παραχθεί το 30% της ενέργειας που καταναλώνεται. Επίσης, μπορεί  να εξοικονομηθεί ε ενέργεια για θέρμανση και ψύξη με την αλλαγή κουφωμάτων και μονώσεων τα κτίρια με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

Για τα ανεβασμένα ποσοστά που εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας  πλαγιοκοπώντας το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ Αρσένης εκτίμησε πως δεν μπορεί να εκφράσει διαφορετικά και πιο αποδοτικά σε εκλογικό επίπεδο τις θέσεις του ΜέΡΑ 25. «Είμαστε το μόνο Αριστερό κόμμα…Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είναι, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της» είπε  ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στον σταθμό της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα