back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Σφοδρές βροχοπτώσεις – Πλημμύρισαν πόλεις

Διαβάστε επίσης

Ασταμάτητες σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα σε τμήματα της νοτιοδυτικής Κίνας προκαλώντας πλημμύρες σε πόλεις και δρόμους και βυθίζοντας μερικώς κτίρια.

Μια ιδιαίτερα έντονη έναρξη της θερινής περιόδου με βροχοπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα η πόλη Μπεϊχάι στην επαρχία Γκουανγκσί να βιώσει χθες Πέμπτη 453 χιλιοστόμετρα νερού.

Σύμφωνα με την Κινεζική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αυτό αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ για την περιοχή και για τον μήνα Ιούνιο.

Στους πλημμυρισμένους δρόμους της Μπεϊχάι τα αυτοκίνητα ήταν βυθισμένα μέχρι τη μέση και σε ένα πολυώροφο κτίριο το νερό έτρεχε από τις σκάλες καθώς οι πυροσβέστες αγωνίζονταν για να διασώσουν τους ενοίκους του, όπως φαίνεται από βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη γειτονική πόλη Γιουλίν έβρεχε επί 35 ώρες -από τις 2300 GMT χθες Πέμπτη- μετέδωσε το δίκτυο CCTV.

Οι βροχοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στη νότια Κίνα και τις επόμενες ημέρες, ενώ το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας επίσης αναμένεται να πληγεί από ξαφνικές καταιγίδες, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Η Κίνα, η οποία είναι επιρρεπής στις πλημμύρες, αντιμετωπίζει όλο και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η Γκουανγκσί αντιμετώπισε μια σπάνια ακραία ξηρασία τον Μάιο με το ποσοστό των βροχοπτώσεων να μειώνεται σε χαμηλό επίπεδο 60ετίας.

Ο σιτοβολώνας της Κίνας, η επαρχία Χενάν στα κεντρικά της χώρας, επλήγη πρόσφατα από σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα οι σοδειές να βλαστήσουν ή να προσβληθούν από καπνιά εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα