back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Γιαννακάκη: Η προκλητική δήλωση Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη στην Υγεία

Διαβάστε επίσης

09-06-2023

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή τον θόρυβο από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη περί τουρκικής μειονότητας στη Ροδόπη.

«Συνεπαρμένος ο κ. Μητσοτάκης από την αλαζονεία του ευνοϊκού για εκείνον αποτελέσματος της 21ης Μαίου. δεν μπορεί να ανεχθεί ότι οι πολίτες της Ροδόπης -μειονοτικοί και πλειονοτικοί- επικρότησαν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονότητα και ψήφισαν τον πανάξιο υποψήφιό μας αντί της Νέας Δημοκρατίας, επειδή συμφωνούν με όσα κάναμε στη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης» δήλωσε στον Αθήνα 984 και στην Σοφία Μπερετάνου.

Υποστήριξε μάλιστα ότι με την τακτική της Νέας Δημοκρατίας διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα και ανοίγεται παράθυρο για την επιστροφή ακροδεξιών ψηφοφόρων.

«Οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και οι δηλώσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα στη Ροδόπη θέτουν σε κίνδυνο ευαίσθητα εθνικά θέματα και κλείνουν το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια με στόχο τον επαναπατρισμό ψήφων, αδιαφορώντας για το κόστος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε πως η ΝΔ έχει χάσει την εμπιστοσύνη της μειονότητας ήδη από το 2004, παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και διερωτήθηκε: «Τώρα την θυμήθηκαν ο κ Μητσοτάκης και το κόμμα του και την παρουσιάζουν ως ενεργούμενο ξένης δύναμης για μια χούφτα ψηφαλάκια;»

Συνηγορώντας υπέρ των δηλώσεων Φίλη, η κυρία Γιαννακάκη υποστήριξε με έμφαση πως «Ουδέποτε μίλησε περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά για μουσουλμανική. Αυτό εξ άλλου αναφέρει και το Σύνταγμα. Τελεία, παύλα, παράγραφος…»

Ερωτηθείσα για την πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το κόστος στην κάλπη, παρέπεμψε στις δηλώσεις του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή Ιατρικής Σπύρου Πνευματικού που αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να απολογηθεί υπό το βάρος των αντιδράσεων για τα απαράδεκτα λεγόμενά του περί επιλογής καρκινοπαθών ασθενών, αναλόγως του κόστους της θεραπείας για το Σύστημα Υγείας.

«Το θέμα με τον κ Κατρούγκλο έληξε σύντομα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξέρει να παίρνει αποφάσεις όπου προκύπτουν προβλήματα. Δεν είδα τα ίδια αντανακλαστικά από τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την κατάπτυστη δήλωση του κ. Πνευματικού, που αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη για την Υγεία. Τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρουμε τι μας περιμένει σε περίπτωση επόμενης τετραετίας του κ Μητσοτάκη και δη παντοδυναμίας της ΝΔ».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της στο σταθμό της πόλης η Μαρία Γιαννακάκη διεμήνυσε πως «Οι αξίες και η ταυτότητα της Αριστεράς εκφράζονται από τον Αλέξη Τσίπρα, από τις συνεδριακές θέσεις του κόμματος και δεν αμφισβητούνται ό,τι και να γράφεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» και συμπλήρωσε με νόημα ότι «εάν κάποια κομματικά στελέχη δεν τις έχουν διαβάσει μπορούν να το κάνουν ακόμη και σήμερα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα