back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρατείνονται οι αιτήσεις προσωπικού βοηθού για άτομα με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από άτομα με αναπηρία για την συμμετοχή τους στην β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία».

Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται ψηφιακά στην διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr όπου και παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες.

Οι ενδιαφερόμενοι να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι το πέρας του πιλοτικού Προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα με αναπηρία, μετά τον έλεγχο της αίτησης τους, αξιολογούνται κατ οίκον από ειδική διεπιστημονική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτή και ψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες καθενός.

Στη συνέχεια, λαμβάνουν την απόφαση της επιτροπής, με την οποία τους χορηγούνται έως 1.663€ μηνιαίως προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για Προσωπική Βοήθεια.

Μέσω του Μητρώου Προσωπικών Βοηθών, θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν έναν ή περισσότερους Προσωπικούς Βοηθούς ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Λεπτομέρειες στην πρόσκληση του προγράμματος: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A1%CE%93%CE%9A446%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%9A-%CE%9A%CE%A7%CE%A6?inline=true.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα