back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Β. Καραστάθης: Ο σεισμός με επίκεντρο την Αταλάντη, συνδέεται με το ρήγμα της Λοκρίδας, νότια της Αταλάντης

Διαβάστε επίσης

09-06-2023

Καθησυχαστική εμφανίζεται η επιστημονική κοινότητα για τον σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε με επίκεντρο την Αταλάντη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, ενώ έγινε  ιδιαίτερα αισθητός στην  Αττική.

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο- Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Βασίλης Καραστάθης είπε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη ότι η σεισμική ακολουθία δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης, το οποίο έχει βαρύ ιστορικό από τον 19ο αιώνα και έχει δώσει σεισμό 7 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καταστροφές.

«Ο χθεσινός σεισμός σημειώθηκε κοντά σε αυτό, αλλά συνδέεται με το ρήγμα της Λοκρίδας, νότια της Αταλάντης» είπε και πρόσθεσε πως «η ζώνη που ενεργοποιήθηκε, μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων,  θεωρείτο χαμηλής σεισμικότητας και δεν είχε χαρτογραφηθεί καμία άλλη ενεργή, στην περιοχή».

Πάντως, αν και η μετασεισμική ακολουθία βαίνει φυσιολογικά μειούμενη, με δεκάδες μικροσεισμούς έως 2,8 Ρίχτερ, οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμα να πουν με βεβαιότητα ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό.

Σύμφωνα με τον κ Καραστάθη «θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν κάνουμε αξιολογήσεις ακολουθίας προκειμένου να δούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα