back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ζούμε πράσινα» από την Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίο του Άρεως

Διαβάστε επίσης

Με μια μεγάλη εκδήλωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ένα ανοικτό κάλεσμα για να μάθουμε να «Ζούμε πράσινα» το Σάββατο 10 Ιουνίου από τις 17.30 έως και τις 21.30 στο Πεδίο του Άρεως.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα βιωματικά εργαστήρια αστικής καλλιέργειας με τίτλο «Γίνε Κηπουρός στη Πόλη σου» και «Μικροί Εξερευνητές της Φύσης» από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ.

 

Παράλληλα, θα στηθεί ένα μεγάλο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», το οποίο θα περιλαμβάνει δια δραστικά παιχνίδια με πολλά δώρα για την εξοικείωση των παιδιών με την ιδέα της ανακύκλωσης, ώστε με τη σειρά τους να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή.

Με τους VYCA οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γίνονται «ζωντανά τοπία», επιλέγοντας τα κοστούμια που επιθυμούν, ώστε να γίνονται ήρωες σε φανταστικούς χαρακτήρες ζωγραφικών έργων που έχουν ως θεματική τους τη φύση.

Το ADAF (Athens Digital Arts festival) υπό τον τίτλο “Feel Free To Feel Green” προβάλει στο κεντρικό LEDWALL της εκδήλωσης video art & animation καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο γύρω από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Το VR FOR VALLEY θα ταξιδέψει τους επισκέπτες μέσω της εικονικής πραγματικότητας σε διάσημα μέρη σχετικά με το περιβάλλον του πλανήτη μας.

Ο ΠΟΣΠΛΑ και φέτος θα διανείμει φρέσκα φρούτα και λαχανικά ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα με εποχιακά λαχανικά και φρούτα από το Acropolis Chef’s Club.

Τέλος όλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παράλληλες δράσεις, όπως animateurs, face painting, βιωματικά εργαστήρια ζωγραφικής, μουσική, διανομή κομπόστ και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες στα photo booths που θα έχουν στηθεί ειδικά για την εκδήλωση.

«Μαθαίνουμε να ζούμε πράσινα, μαθαίνουμε να αγαπάμε τη φύση, να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση και έτσι να βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή μας μέσα στην πόλη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε: «Για δύο ημέρες το Πεδίο του Άρεως, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της Αττικής, ανοίγει την αγκαλιά του σε ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους. Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί για πρώτη φορά στη χώρα το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης, βάζοντας στη ζωή μας τον καφέ κάδο και προωθώντας την κυκλική οικονομία και την πράσινη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων. Με συντονισμένες δράσεις και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, προχωράμε σε έργα και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος στον αστικό ιστό. Είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και το πρώτο βήμα για αυτή την προσπάθεια είναι η συνειδητοποίηση όλων μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα