back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Δύο εβδομάδες πριν από την κάλπη της 25ης Ιουνίου, κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

“Πάμε να πετύχουμε ποσοστά καύσωνα στις επόμενες εκλογές”, δήλωσε μιλώντας σήμερα στο Κιλκίς ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Το απόγευμα θα μιλήσει σε πολίτες  στην Κατερίνη.   

Στη Μαγνησία σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται Νέα Ιωνία και Βόλο. “Θα αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ανατροπή των συσχετισμών” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  “όχι για το κομματικό μας συμφέρον” όπως είπε, “αλλά γιατί αν επαναληφθούν θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη πρώτα από όλα για την κοινωνία, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία”. 

Το στόχο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, να καταστεί η ισχυρή, προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και την αναξιοκρατία, που μπαίνουν εμπόδιο στην ευημερία του ελληνικού λαού, παρουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέπτεται Δίστομο και Τρίπολη. 

“Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε ισχυρό δρόμο ανατροπής» τόνισε μιλώντας σε πολίτες στο Νέο Μοναστήρι του Δομοκού ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθύνοντας ένα προσκλητήριο στους συγκεντρωμένους «για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, ώστε να διατηρηθεί η έδρα βουλευτή στη Φθιώτιδα» όπως είπε. Ο κ. Κουτσούμπας συνεχίζει την περιοδεία του στο Περιβόλι Δομοκού.  

Τα Ιωάννινα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος 

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε  το μεσημέρι του Σαββάτου  σε διαμέρισμα επί της οδού Μάρνη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου, πολυκατοικίας 6 ορόφων, και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής απομάκρυναν μέσω του κλιμακοστασίου μια γυναίκα που βρισκόταν εντός του διαμερίσματος. Δεν υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα. 

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως, κοντά στην Τρίπολη, όταν για άγνωστη αιτία, ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου μπήκε  στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε  με όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο οδηγός του Ι.Χ αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρός, ενώ ο αστυνομικός που βρισκόταν στο όχημα της υπηρεσίας είναι τραυματισμένος. 

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ταξίδεψε σήμερα στο Κίεβο, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων στην νότια Ουκρανία. Ο Τριντό κατέθεσε στεφάνι σε ένα μνημείο πεσόντων Ουκρανών στρατιωτών και αργότερα σήμερα αναμένεται να συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία, από έκρηξη στις εγκαταστάσεις της κρατικής «Μηχανικής και Χημικής Βιομηχανίας» σε προάστιο της Άγκυρας. Το εργοστάσιο λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών σε ρουκέτες και εκρηκτικά. 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 5 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αθηνάς από τη Σοφοκλέους έως την πλατεία Ομονοίας, λόγω της διεξαγωγής του Athens Pride 

Ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό και την κοινωνική συμπερίληψη το απόγευμα, στην πλατεία Μοναστηρακίουμε την εκδήλωση που οργανώνει η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών Με Αμαξίδιο. Ο Αθήνα 9.84, δηλώνει «παρών» σε αυτή την πρωτοβουλία και με την μονάδα εξωτερικών μεταδόσεών του θα παρουσιάσει ζωντανά, έκτακτη εκπομπή, 7 το απόγευμα με 9 το βράδυ, εκεί όπου το μπάσκετ με αμαξίδιο γιορτάζει τη ζωή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας με περιορισμένη κινητικότητα. Στο μικρόφωνο θα βρίσκεται ο Στέφανος Λεμονίδης. 

Στις 10 το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τρόπαιο διεκδικούν Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ 

 

 

Και ο καιρός… 

Λίγες νεφώσεις για αύριο στην Αττική που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και στην πόλη της Αθήνας. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα