back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Αναστάτωση αυτή την ώρα στον σταθμό μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ. Επί ποδός η πυροσβεστική. Οι συρμοί διέρχονται προσωρινά χωρίς στάση από τον Κεραμεικό

Σε ηλικία 84ων ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.. Έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ εδώ και ένα μήνα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης,, Με σημαντικές μουσικές σπουδές, με την επιβολή της δικτατορίας αναχώρησε για το Λονδίνο.. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1969 ενώνοντας τις προσπάθειες τους με εκείνες σημαντικών Ελλήνων για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα, ενώ πραγματοποίησε συναυλίες σε όλο τον κόσμο.. τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία καθώς και διάφορες πόλεις της Ρωσίας και της Αυστραλίας.

Τα τραγούδια του, όπως οι Οχτροί, τα Λόγια και τα χρόνια, τα Χίλια μύρια κύματα, η Λένγκω (Ελλάδα), ο Γίγαντας, το Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι, το Καφενείον η Ελλάς, Ο τόπος μας είναι κλειστός, τα Παραπονεμένα λόγια, το Μιλώ για τα παιδιά μου και πολλά άλλα, γίνονται σύμβολα και μύθοι. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με τα μουσικά του έργα Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Ο Στράτης ο Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους, Ήλιος ο Πρώτος, Χρονικό, Ιθαγένεια, Οροπέδιο, Θητεία και Μετανάστες – σε ποίηση και στίχους Σολωμού, Σεφέρη, Ελύτη, Κ.Χ. Μύρη, Μιχ. Κατσαρού, Ελευθερίου, Σκούρτη, Θεοδωρίδη αλλά και δικούς του.

Η πολύχρωμη παρέλασε του Athnes Pride 2023 ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά με κατεύθυνση τη Βουλή.. Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μια μεγάλη συναυλία και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών. Σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις.

Στο μεταξύ, στην πλατεία Μοναστηρακίου, ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό και την κοινωνική συμπερίληψη, σε μια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών Με Αμαξίδιο. Ο Αθήνα 9.84, στηρίζει την πρωτοβουλία: Για μία ακόμη ώρα, ο Στέφανος λεμονίδης με το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων του σταθμού θα εκπέμπει ζωντανά από το Μοναστηράκι.. στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σεβασμού, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας με περιορισμένη κινητικότητα. Δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα..

‘’Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος’’ ζήτησε από το Κιλκίς ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε λίγη ώρα θα μιλήσει σε πολίτες στην Κατερίνη.

Στην Μαγνησία περιοδεύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. ‘’Θα αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ανατροπή των συσχετισμών” είπε μεταξύ άλλων από τον Βόλο.

“Το στόχο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, να καταστεί η ισχυρή, προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και την αναξιοκρατία” ανέλυσε με άρθρο του στα ”ΝΕΑ” ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται το Δίστομο και την Τρίπολη.

“Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε ισχυρό δρόμο ανατροπής» είπε από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Απηύθυνε αγωνιστικό μήνυμα, προκειμένου – όπως τόνισε – να μην χαθεί η έδρα του ΚΚΕ στην στη Φθιώτιδα»

Τα Ιωάννινα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ιστιοφόρο με περίπου 100 μετανάστες το οποίο εντοπίστηκε από τις αρχές στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Κυθήρων, οδηγείται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας.

Σοκ και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά από την αυτοκτονία δύο αστυνομικών στην Κρήτη.. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο πρόκειται για δύο 35χρονους: Ο ένας βρέθηκε κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού του, στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου. Η σορός του δεύτερου αυτόχειρα, εντοπίστηκε κάτω από μία ελιά σε χωράφι στην περιοχή Εσταυρωμένος της Σητείας. Προανάκριση διενεργούν τα αστυνομικά τμήματα Σητείας και Αγίου Νικολάου.

Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταφέρθηκαν ο 20 χρονος και το μόλις 1,5 ετών παιδάκι οι οποίοι – κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- έπεσαν από μπαλκόνι στον Κάβο, νότια του νησιού.

Συνελήφθη 23χρονος Πακιστανός, φερόμενος ως δράστης της απόπειρας βιασμού 69χρονης την Πέμπτη, στην παραλία του Ωρωπού. Νωρίτερα την ίδια ημέρα μια 70χρονη και μια 74χρονη κατήγγειλαν επίσης έναν άνδρα, η περιγραφή του οποίου ταιριάζει με αυτή του 23χρονου.

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 375 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Κίεβο. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες..

Στις 10 το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά και βόρεια του νομού, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα