back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε ηλικία 84ων ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο συνθέτης που κατόρθωσε να συνδυάσει στη μουσική του τον παραδοσιακό, με τον κλασικό και τον σύγχρονο ήχο, ενώ με τα τραγούδια του ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό να κρατήσουν ψηλά την σημαία της αντίστασης κατά της δικτατορίας… Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ εδώ και ένα μήνα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

«Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι “παραπονεμένα” για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της.. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε τόσο μέσα από τη μουσική διαδρομή του, όσο και με την αξιοπρεπή δημόσια παρουσία του’’ έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με μια μεγάλη συναυλία στην πλατεία Κοτζιά κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Athnes Pride 2023. Σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά της πλατείας.

Δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες στις 25 Ιουνίου, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα.

‘’Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος’’ ζήτησε από το Κιλκίς ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την Κατερίνη απηύθυνε κάλεσμα σε μέλη και φίλους του κόμματος να «εργαστούμε όλοι μαζί για μία ακόμη μεγαλύτερη νίκη στις εκλογές στις 25ης Ιουνίου».

Στην Μαγνησία περιοδεύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. ‘’Θα αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ανατροπή των συσχετισμών” είπε μεταξύ άλλων από τον Βόλο.

“Το στόχο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, να καταστεί η ισχυρή, προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και την αναξιοκρατία” ανέλυσε με άρθρο του στα ”ΝΕΑ” ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αυτή την ώρα μιλά στην Τρίπολη.

“Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε ισχυρό δρόμο ανατροπής» είπε από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Απηύθυνε αγωνιστικό μήνυμα, προκειμένου – όπως τόνισε – να μην χαθεί η έδρα του ΚΚΕ στην στη Φθιώτιδα»

Τα Ιωάννινα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ιστιοφόρο με περίπου 100 μετανάστες το οποίο εντοπίστηκε από τις αρχές στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Κυθήρων, οδηγείται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας.

Σοκ και πολλά αναπάντητα ερωτηματικά από την αυτοκτονία δύο αστυνομικών στην Κρήτη.. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο πρόκειται για δύο 35χρονους: Ο ένας βρέθηκε κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού του, στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου. Η σορός του δεύτερου αυτόχειρα, εντοπίστηκε κάτω από μία ελιά σε χωράφι στην περιοχή Εσταυρωμένος της Σητείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αυτόχειρες έχουν αφήσει ιδιόχειρα σημειώματα.. Προανάκριση διενεργούν τα αστυνομικά τμήματα Σητείας και Αγίου Νικολάου.

Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταφέρθηκαν ο 20 χρονος και το μόλις 1,5 ετών παιδάκι οι οποίοι – κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- έπεσαν από μπαλκόνι στον Κάβο, νότια του νησιού.

Συνελήφθη 23χρονος Πακιστανός, φερόμενος ως δράστης της απόπειρας βιασμού 69χρονης την Πέμπτη, στην παραλία του Ωρωπού. Νωρίτερα την ίδια ημέρα μια 70χρονη και μια 74χρονη κατήγγειλαν επίσης έναν άνδρα, η περιγραφή του οποίου ταιριάζει με αυτή του 23χρονου.

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 375 εκατομμύριων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Κίεβο. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες..

Στις αθλητικές μας ειδήσεις

Σε μία ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Πολωνή τενίστρια Ίγκα Σβιόντεκ, κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς επικράτησε της Τσέχας Καρολίνα Μούχοβα.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά και βόρεια του νομού, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα