back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Γιάννης Μαρκόπουλος.. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Αφήνει παρακαταθήκη και κληροδότημα στις γενιές που θα έρθουν ένα σπουδαίο μουσικό έργο, που συνδυάζει τον παραδοσιακό, με τον κλασικό και τον σύγχρονο ήχο.. Με τα τραγούδια του ενέπνευσε χιλιάδες Έλληνες α κρατήσουν ψηλά την σημαία της αντίστασης κατά της δικτατορίας.

Τραγούδια του, όπως οι Οχτροί, τα Λόγια και τα χρόνια, τα Χίλια μύρια κύματα, η Λένγκω ο Γίγαντας, Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι, Καφενείον η Ελλάς, Παραπονεμένα λόγια, Μιλώ για τα παιδιά μου και πολλά άλλα, έγιναν σύμβολα του λαού, μαζί μα τα έργα του ‘’Ελεύθεροι Πολιορκημένοι’’, ‘’Στράτης ο Θαλασσινός’’ , ‘’Ήλιος ο Πρώτος”, Χρονικό, Ιθαγένεια, Οροπέδιο, Θητεία και Μετανάστες – σε ποίηση και στίχους Σολωμού, Σεφέρη, Ελύτη, Μύρη, . Κατσαρού, Ελευθερίου, Σκούρτη, Θεοδωρίδη και άλλων. Πραγματοποίησε δεκάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ΗΠΑ, Καναδά, Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ρωσίας και της Αυστραλίας..

‘’Η μουσική ψυχή της Ελλάδας σίγησε. Όμως, θα μένει ζωντανή στη μνήμη μας, μέσα από τα τραγούδια του, που τραγουδήθηκαν και θα τραγουδιούνται από γενιές και γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων» αναφέρει στην ανακοίνωση του θανάτου του μεγάλου δημιουργού, η οικογένεια του..

«Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι “παραπονεμένα” για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της.. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε τόσο μέσα από τη μουσική διαδρομή του, όσο και με την αξιοπρεπή δημόσια παρουσία του’’ έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης..

“Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν βαθιά ελληνικός και απέραντα παγκόσμιος.

Και ταυτόχρονα, μία προσωπικότητα διαχρονικά ταγμένη στη δημοκρατία και την πρόοδο. Σήμερα, ξεριζώθηκε ένα κομμάτι από τις Ρίζες μας.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα ο υπουργός πολιτισμού, Γιώργος Κουμεντάκης μιλά για έναν από τους τελευταίους της γενιάς των σπουδαίων μεταπολεμικών Ελλήνων συνθετών, ενώ επισημαίνει ότι ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο έργο του άγγιξε στην παράδοση και μετέφερε τα μοτίβα της στα τραγούδια του, στο συμφωνικό του έργο αλλά και στις συνθέσεις του για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Ομάδα αναρχικών αμαύρωσε την παρέλαση του Athnes Pride… Όταν οι συμμετέχοντες προσέγγιζαν το κτίριο του κοινοβουλίου, ομάδα αγνώστων βανδάλισαν το σταθμό μετρό στο Σύνταγμα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση σύντομης – ευτυχώς – διάρκειας..

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις του Athnes Pride 2023 κορυφώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Κοτζιά με τη μεγάλη συναυλία και τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες τις 25ης Ιουνίου, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα.

‘’Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος’’ ζήτησε από το Κιλκίς ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την Κατερίνη απηύθυνε κάλεσμα σε μέλη και φίλους του κόμματος να «εργαστούμε όλοι μαζί για μία ακόμη μεγαλύτερη νίκη στις εκλογές στις 25ης Ιουνίου».

Στην Μαγνησία περιοδεύει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. ‘’Θα αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ανατροπή των συσχετισμών” είπε μεταξύ άλλων από τον Βόλο.

Το στόχο ναι γίνει η παράταξη πιο ισχυρή, αυξάνοντας την κοινοβουλευτική της δύναμή έθεσε από την Τρίπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ενώ όπως είπε προτεραιότητές του είναι το δημογραφικό , η επαναφορά του ΕΚΑΣ και η αύξηση μισθών και συντάξεων..

“Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να ανοίξουμε ισχυρό δρόμο ανατροπής» είπε από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Απηύθυνε αγωνιστικό μήνυμα, προκειμένου – όπως τόνισε – να μην χαθεί η έδρα του ΚΚΕ στην στη Φθιώτιδα»

Τα Ιωάννινα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συνελήφθη 23χρονος Πακιστανός, φερόμενος ως δράστης της απόπειρας βιασμού 69χρονης την Πέμπτη, στην παραλία του Ωρωπού. Νωρίτερα την ίδια ημέρα μια 70χρονη και μια 74χρονη κατήγγειλαν επίσης έναν άνδρα, η περιγραφή του οποίου ταιριάζει με αυτή του 23χρονου.

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 375 εκατομμύριων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Καναδός Πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Κίεβο. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες..

Στις αθλητικές ειδήσεις

Στην Κωνσταντινούπολη, αυτή την ώρα Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 0 – 0 στο ημίχρονο..

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο πολύ κοντά στο στάδιο ‘’Κεμάλ Ατατούρκ” ωστόσο παρά τον πυκνό καπνό στην περιοχή, ο αγώνας διεξάγεται κανονικά..

Η Πολωνή τενίστρια Ίγκα Σβιόντεκ, κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς επικράτησε της Τσέχας Καρολίνα Μούχοβα.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά και βόρεια του νομού, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου..

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 24,8 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα