back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το κίνημα μας αγκαλιάζει γνήσια της αγωνίες της μεσαίας τάξης

Διαβάστε επίσης

Με ήχους από τα “Μαλαματένια Λόγια” ως φόρο τιμής στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο έκλεισε η προεκλογική συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Τρίπολη έκανε λόγο για έναν «μεγάλο Έλληνα, Κρητικό και δημοκράτη».

Σε οτι αφορά το πολιτικό στίγμα της ομιλίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε μεταξύ άλλων οτι οι νίκες δεν χαρίζονται, κερδίζονται και κάλεσε τους πολίτες σε απόφαση αλλαγής για να αφήσουμε πίσω το φόβο και τη διχόνοια όπως είπε προσθέτοντας με νόημα: το κίνημα μας αγκαλιάζει γνήσια της αγωνίες της μεσαίας τάξης.«Εμείς υπηρετούμε τον λαό, όχι 1.000 οικογένειες», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και άσκησε κριτική κάνοντας λόγο για
«νέο εκβιασμό Μητσοτάκη “Δεν θα ψηφίσετε ΝΔ; Θα σας χαλάσει τις διακοπές τον Αύγουστο”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΕΣΥ δίπλα στον πολίτη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις Πνευματικού απο τη ΝΔ. «Είδαμε τις τελευταίες μέρες μπαράζ δηλώσεων για το ΕΣΥ. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη είπε ότι η επένδυση στο ΕΣΥ είναι πολυτέλεια. Δεν είναι πολυτέλεια το ΕΣΥ να είναι δίπλα στον πολίτη και δεσμεύομαι ότι το ΠΑΣΟΚ θα το κάνει» επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, που πυροδότησαν αντιδράσεις.
«Μόνο εμείς και η Βουλγαρία πληρώνουμε το μεγαλύτερο κόστος στην υγεία στα Βαλκάνια, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στην υποστελέχωση των δομών Υγείας σημείωσε μεταξύ άλλων οτι «3.500 χειρουργεία είναι σε αναμονή στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης» ενώ υπάρχουν «εκατοντάδες ανάλογα παραδείγματα» σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε οτι το ΠΑΣΟΚ θα αναγεννήσει το ΕΣΥ και δεσμεύθηκε για άμεση αύξηση των μισθών των υγειονομικών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά για να τελειώσει-όπως είπε- η κοροϊδία που ακούνε τόσα χρόνια»

Οικονομία

«Είμαστε εδώ για να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας. Όπως είπε το εξωτερικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι το μεγαλύτερο μετά το 2010 φέτος και η ΝΔ λέει ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη» κει έφερε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, που φέτος έχει πλεόνασμα 1%.

«Ας πάμε στις γονικές παροχές. 400.000 ανά γονέα αφορολόγητα. Όταν όμως η ΝΔ έχει αφορολόγητο 4,8 εκατ., αφορά κάποιον από το λαό; διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκης και ως προς τις υποσχέσεις για αυξήσεις των μισθών αναφέροντας: Η ΝΔ λέει ότι θα αυξήσει τον μέσο μισθό κατά 25%; Τους εμπιστεύεστε; Στο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε με τα χεράκια του ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει ποτέ 25% λέει 13%. Αλλά παραμένουν αμετανόητοι. ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Δεν ήσασταν αξιόλογη αντιπολίτευση κ. Τσίπρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέρριψε εκ νέου μεγάλες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πλήρωσε τίποτα από όσα θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης γιατί εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν αξιόλογη αντιπολίτευση» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε «εμμονή στα Fake News». «Υποστηρίζει ότι εγώ σε συνεντεύξεις μου έλεγα ότι δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη. Ας βρει βίντεο και θα έχω κάνει εγώ λάθος. Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο ευσεβής του πόθος ήταν το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ αλλά δεν κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ γυρνάει στην ιστορική του παράδοση ως βασικός αντίπαλος της Δεξιάς» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα “που γκρέμισε τις μπάρες και άνοιξε τα πανεπιστήμια στους Έλληνες μουσουλμάνους”.

«Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας κάθε μία και κάθε ένας ξεχωριστά» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες και πρόσθεσε: «Στις προηγούμενες εκλογές έγινε ένα πρώτο βήμα αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι πιο δυνατό και πιο ενωμένο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα