back to top
23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενώπιον του ανακριτή οι 9 συλληφθέντες για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Διαβάστε επίσης

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας θα περάσουν σήμερα οι 9 Αιγύπτιοι που φέρονται ως οι διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με 78 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, οι οποίοι θα προσέρχονται ένας – ένας ενώπιον του ανακριτή από τις 11:00.

Οι 9 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών , πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Εξάλλου, οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δέκα άτομα, ως ύποπτα για συμμετοχή σε διακίνηση ανθρώπων, μετά το θάνατο δεκάδων μεταναστών στο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι εννέα συλλήψεις έγιναν στο πακιστανικό Κασμίρ, από όπου κατάγονταν και τα περισσότερα θύματα του ναυαγίου. Ένας άλλος ύποπτος συνελήφθη στο Γκουτζράτ της Παντζάμπ, μια πόλη που εδώ και πολύ καιρό αποτελεί τόπο διέλευσης για όσους θέλουν να μεταναστεύουν. Οι συλληφθέντες, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Κασμίρ στο Γαλλικό Πρακτορείο «ελέγχονται για τη συμμετοχή τους στη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι πολλοί Πακιστανοί επέβαιναν στη μηχανότρατα που ανατράπηκε και στη συνέχεια βυθίστηκε, ενώ δώδεκα είναι μεταξύ των επιζώντων, όπως ανέφερε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, το Σάββατο, δηλώνοντας παραλλήλως ότι δεν γνωρίζει πόσοι από τους υπηκόους του επέβαιναν στο πλοίο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ διέταξε την πάταξη “των ατόμων που εμπλέκονται στο αποτρόπαιο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων” και υποσχέθηκε ότι οι ένοχοι θα «τιμωρηθούν αυστηρά», σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

Στο μεταξύ στο κτήριο «Κεράνης» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Λεωφόρος Θηβών 196-198, ‘Αγιος Ιωάννης Ρέντη-Νίκαιας Αττικής, ΤΚ 18233) εδρεύει η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω αρωγή στην προσπάθεια αναγνώρισης των θυμάτων του ναυαγίου. Παράλληλα θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο προς τον σκοπό αυτόν. Το τηλέφωνο και τo email επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., θα είναι τo 2131386000 και το [email protected], αντίστοιχα. Το παραπάνω θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό και Ουρντού.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα