back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ε. Αχτσιόγλου: Πώς χάθηκαν 600 άνθρωποι σε ακυβέρνητο σκάφος όταν υπήρχαν πλοία δίπλα του για 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

«Η τραγωδία στην Πύλο, όπου χάθηκαν σχεδόν 600 ζωές μπροστά στα μάτια μας, θέτει αμείλικτα ερωτήματα για τον τρόπο που έγινε η διαχείριση. Δεν μιλάμε για το λιμενικό , διότι το λιμενικό είναι αυτό που διέσωσε ανθρώπους, μιλάμε για τις πολιτικές κατευθύνσεις που δίνονται και είναι προκλητικό ο κ Μητσοτάκης να κρύβεται πίσω από το λιμενικό για να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει», δήλωσε η υποψήφια στη Β’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ ‘Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Η κ. Αχτσιόγλου επέκρινε τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό που θεωρεί πως όλα έγιναν καλά με 600 ανθρώπους νεκρούς και επανέλαβε ότι υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα όπως για το  «έγινε επιχείρηση τελικά ή όχι; καθώς υπάρχουν αντιφάσεις, πώς γίνεται να χάνονται ανθρώπινες ζωές σε ένα ακυβέρνητο σκάφος όταν υπήρχαν πλοία δίπλα του για 24 ώρες; Γιατί δεν βοήθησε η Frontex;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι πως η ΝΔ με 650 χαμένες ζωές θεωρεί πως έγιναν όλα καλώς καμωμένα. «Αν υιοθετήσουμε κάτι τέτοιο σημαίνει πως αποδεχόμαστε ότι αυτή η τραγωδία θα ξανασυμβεί και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα».

Η Εφη Αχτσιόγλου επέρριψε ευθύνες στην μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ επισημαίνοντας πως και το νέο σύμφωνο είναι σε λάθος κατεύθυνση ρίχνοντας το βάρος στις χώρες υποδοχής με τον βορρά να πληρώνει κάποιο οικονομικό αντίτιμο: «Στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο σύμφωνο ασύλου με υποχρεωτικότητα μετεγκατάστασης και στις άλλες χώρες, να υπάρχουν ασφαλείς οδοί για τους μετανάστες προς τα κράτη μέλη πάλι με συγκεκριμένο αριθμό μετεγκαταστάσεων και ασφαλείς επιστροφές σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο».

Τέλος, επισήμανε πως μία ανεξέλεγκτη κυβέρνηση της δεξιάς δεν θα λειτουργήσει υπέρ της Δημοκρατίας και πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό ανάχωμα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέσει απέναντι σε μία απολυταρχική κυβέρνηση της δεξιάς.

Ερωτηθείσα αν το κάλεσμα αυτό απευθύνεται και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως αυτό που «στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε καθαρά σε κάθε άνθρωπο που χάνει το σπίτι του, που δεν έχει να πληρώσει και να ζήσει πως η λύση δεν είναι να γεμίζει την ψυχή του με μίσος και ρατσισμό και να ψηφίσει κόμματα ρατσιστικά που επιτίθενται στους πολίτες». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα