back to top
35.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

35.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δ. Μάντζος: Δεν έχω εισπρακτική εταιρεία, δεν είμαι ”κοράκι”, ούτε fund

Διαβάστε επίσης

Τη δική απάντηση μέσω του Αθήνα 9.84 έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» η οποία κυκλοφορεί με τίτλο «Δικηγόρος των funds και ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ» και αναφέρει πως «επιστρατεύτηκε από εταιρία διαχείρισης δανείων έναντι πολίτη που χρωστούσε 55.000 ευρώ σε ελβετικά φράγκα για στεγαστικό».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα, το χαρακτήρισε «πολιτικά κακόβουλο», κάνοντας παράλληλα λόγο για απαράδεκτη σύγκριση με υποθέσεις τύπου Πάτση και μάλιστα, μια ανάσα πριν από τις εκλογές.

«Η δικηγορία περιλαμβάνει διάφορες πράξεις, δεν μπορούμε να την πολιτικοποιούμε. Δεν έχω εισπρακτική εταιρεία, δεν είμαι ”κοράκι” ούτε fund. Δεν κυνηγάμε τον κόσμο. Ως δικηγόρος, κάνω πολλές πράξεις διαφορετικού τύπου, όπως οι υπογραφές δικογράφων. Είναι κακόβουλο πολιτικά, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές να εμφανίζουν με πηγαίους τίτλους κάτι το οποίο με εξισώνει με υποθέσεις που δικαίως απασχόλησαν το δημόσιο λόγο πριν απο μερικούς μήνες. Δεν έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν κάνω αυτού του είδους τη δουλειά», υποστήριξε, μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Ο κ. Μάντζος, επισήμανε ότι πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο εργάζεται και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο γραφείο ανέλαβε πολλές υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών από την πλευρά των οφειλετών. Σώσαμε κατοικίες από πλειστηριασμούς. Έχουμε αναλάβει εκατοντάδες οφειλέτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2010. Υπάρχουν συνεργάτες στα γραφεία που αναλαμβάνουν διαφορετικές υποθέσεις. Πρέπει να δούμε ευρύτερα το ζήτημα της δικηγορίας. Πολλές φορές ενοχοποιείται η άσκηση της δικηγορικής δραστηριότητας στο δημόσιο διάλογο».

Σχετικά με την περίπτωση Πάτση τόνισε πως «είναι τελείως διαφορετική καθώς αφορά εισπρακτική εταιρεία και αγορά κόκκινων δανείων και μάλιστα κάτω του κόστους» ενώ συμπλήρωσε ότι «η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα πρέπει να κυκλοφορήσει αύριο με νέο πρωτοσέλιδο που να αναφέρει ότι ο Μάντζος είναι δικηγόρος των οφειλετών».

Κληθείς να σχολιάσει την απόσυρση της υποψηφιότητας του ποινικολόγου Γιάννη Γλύκα από τις λίστες υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λόγω νομικής εμπλοκής του στην υπόθεση Βαλυράκη, ο κ. Μάντζος σημείωσε: «Ουδείς αμφισβήτησε το δικαίωμα και την ιερότητα του δικαιώματος της υπερασπίσεως. Αποσύρθηκε γιατί η υπόθεση στην οποία είχε μια σύντομη εμπλοκή πριν από αρκετούς μήνες, είναι ανοικτή ακόμα στο ποινικό της σκέλος. Προφανώς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και το δικαίωμα στην υπεράσπιση που πρέπει να έχει κάθε κατηγορούμενος, ωστόσο, στο αμιγώς πολιτικό και ηθικό κομμάτι, κρίθηκε ότι δεν είναι σκόπιμη η υποψηφιότητα του συγκεκριμένου συναδέλφου».

Όσο για το ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε την «περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του» που «δεν έχει ταβάνι», και η οποία «θα δώσει στο κόμμα περαιτέρω εκλογική επιρροή και δυνατότητα κοινωνικής παρέμβασης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα