back to top
25 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

25 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024

Αύριο η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο στις 11:00 στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 17:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν  από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Από την ορκωμοσία θα απουσίασε η νέα υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία νοσεί με κορονοϊό.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Στη συνέχεια οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνθηκαν στα υπουργεία για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις αφίξεις των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα